Fiets framemaat 51 cm: nu met gratis verzending!

Als je een te kleine fiets koopt, zit je al gauw met je knieën tegen het Lees door

Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren

4 producten in totaal

Filteren
stuur. En een te grote fiets? Dan raken je tenen de trappers nauwelijks. Koop daarom een fiets die perfect past bij jouw lengte en wensen. Een fiets met framemaat 51 cm is ontworpen voor mensen tussen de 1.60 en 1.77.

Bij een fiets met framemaat van 51 cm heb je ook de keuze uit heren- en damesfietsen en uit fietsen voor in de stad en voor in de natuur. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende modellen. Kies voor een e-bike als je extra snel op je eindbestemming wilt aankomen en voor een moederfiets als je vaak op pad gaat met de kids.

Wanneer je een framemaat fiets 51 cm nodig hebt

Een fiets met framemaat 51 cm is geschikt voor mensen tussen de 1.60 en de 1.77. Wil jij zeker weten dat de framemaat klopt? Met onderstaande stappen bereken je welke framemaat jij nodig hebt.

  1. Plaats je benen een stukje uit elkaar (ongeveer 15 cm). Meet de afstand van de grond tot aan kruishoogte.
  2. Het getal dat je hebt gemeten vermenigvuldig je met 0,68. De uitkomst hiervan is de framemaat.

Voorbeeld: de afstand van de grond tot aan kruishoogte was 75 cm. Vermenigvuldig 75 met 0,68. De uitkomst hiervan is 51. Een framemaat fiets 51 cm past dus goed bij jou.

Wat voor fiets moet je kopen?

Voordat je je zoektocht naar een ideale fiets met framemaat 51 cm begint, is het handig om te bedenken waar je de fiets voornamelijk wilt gebruiken. Een stadsfiets moet namelijk aan andere eisen voldoen dan een fiets waar je lange afstanden mee wilt rijden of waar je door de natuur mee wilt fietsen.

Qua fietsen maken we onderscheid tussen dames- en herenfietsen. Het verschil zit hem voornamelijk in de opstap. Daarnaast kun je gaan voor een gewone fiets of een elektrische fiets. Een elektrische fiets is ideaal als je lange afstanden fietst. Een omafiets is handig voor in de stad, terwijl een toerfiets bedoeld is voor in de natuur. Een moederfiets is praktisch als je kinderen meeneemt op de fiets.

Naast de verschillende soorten fietsen, let je op de eigenschappen. Kies bijvoorbeeld voor een fiets met meerdere versnellingen als je lange fietstochten maakt. In de stad heb je hier minder behoefte aan, maar wil je misschien wel een fiets met voorrekje. Andere eigenschappen die je in overweging neemt zijn het merk, de kleur, de remmen en de fietsstandaard.

Besteld? Zo werkt het afmonteren

Nadat je de framemaat fiets 51 cm hebt ontvangen is het tijd om je pakket uit te pakken en de fiets af te monteren. Zo moeten sommige onderdelen (zoals het zadel en de trappers) nog in elkaar gezet worden. Check ook –voordat je een fiets bestelt- of deze een slot, snelbinders en een bel heeft. Zo niet, dan is het handig om deze meteen te kopen in onze webshop!

> Vandaag besteld, morgen in huis: Bekijk nu onze AXA sloten!