Fietsen in Friesland: fietsroutes door Beetsterzwaag

Beetsterzwaag is geen groot dorp, maar toch wordt het dorp veel bezocht door sportieve fietsers. Dit komt omdat het dorp Beetsterzwaag middenin uitgestrekte heidevelden en prachtige bossen ligt. In de omgeving van de zogeheten ‘Parel van Opsterland’, kun je dan ook prachtig fietsen.

Op deze pagina lees je meer over de fietsroutes die in de omgeving van Beetsterzwaag uitgestippeld zijn. Zo worden de mooiste fietsroutes in de omgeving niet alleen kort beschreven, maar krijg je in dit artikel ook enkele praktische tips voor jouw fietstocht door de regio van Beetsterzwaag.

Fietsen in de omgeving Beetsterzwaag: de mooiste routes

Er zijn diverse fietsroutes uitgestippeld in de groene omgeving van de ‘Parel van Opsterland’. De mooiste fietsroutes in de omgeving van Beetsterzwaag, zijn de volgende:

  • De fietsroute door de bossen van Beetsterzwaag. Totale afstand: 19 kilometer. Deze route is uitermate geschikt voor kinderen.
  • De fietsroute door de Alde Feanen. Totale afstand: 55 kilometer. Deze route is alleen geschikt voor kinderen met een goede fiets en goede basisconditie.
  • De fietsroute door de Friese Wildlanden. Totale afstand: 57 kilometer. Deze route is alleen geschikt voor kinderen met een goede fiets en goede basisconditie.

De fietsroute door de Alde Feanen loopt door een natuurpark in de omgeving van Beetsterzwaag. De fietsroute door de Friese Wildlanden loopt door een ander natuurpark in de omgeving van het dorp Beetsterzwaag. Wil je echt in de directe omgeving van het dorp fietsen, dan volg je de fietsroute door de bossen van Beetsterzwaag. Deze fietsroute kun je eventueel uitbreiden met een bezoek aan Beetsterzwaag zelf. In dit geval is de route iets langer dan 19 kilometer.

Fietsen in Friesland fietsroutes door Beetsterzwaag

> Deze route met je dochter of kleindochter afleggen? Bekijk dan eens de meisjesfiets 14 inch: gratis verzending!

In de omgeving van Beetsterzwaag fietsen: praktische tips

Wil jij een van bovenstaande fietsroutes volgen? Lees dan eerst onderstaande drie tips, want met deze tips kun jij je optimaal voorbereiden op je fietstocht in de omgeving van Beetsterzwaag.

  • Neem een fiets met meerdere versnellingen mee als je in de omgeving van Beetsterzwaag gaat fietsen. Zowel in de bosrijke omgeving van Beetsterzwaag als in de twee nationale parken kun je zeker versnellingen gebruiken op de fiets.
  • Fiets je het liefst niet over de gebaande paden, maar wijk je graag van het pad af? Dan heb je een mountainbike nodig, ook in de bossen bij Beetsterzwaag.
  • Neem voldoende water mee op de fiets. Zeker als je een langere afstand gaat fietsen in de omgeving van Beetsterzwaag, lever je een grote inspanning. In dit geval is het belangrijk om voldoende water te drinken.

Zeker de fietsroute door de bossen bij Beetsterzwaag is een kindvriendelijke fietsroute. Ga je deze route met de kinderen volgen? Zorg er dan voor dat ook de kinderen een goede fiets hebben. Met de kleine banden op een kinderfiets is fietsen nog vermoeiender. Om de kids optimaal te ondersteunen op de fiets, is het belangrijk dat zij op een goede fiets rond kunnen rijden. Idealiter heeft de fiets van je kind ook meerdere versnellingen, zodat hij of zij gemakkelijker op de kleine heuvels in de bossen kan komen. Zonder goede versnellingen op de fiets is het lastiger voor de kinderen om de volwassenen bij te houden tijdens het fietsen.

> Korting oplopend tot 40%: bekijk snel de meisjesfiets 22 inch!

Omafietsen

Meisjesfiets 20 inch Popal Daily Dutch - Groen
Meisjesfiets 20 inch Popal Daily Dutch - Groen
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Special Price  349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Disney Minnie Cutest Ever! Kinderfiets - Meisjes - 12 inch - Roze
Disney Minnie Cutest Ever! Kinderfiets - Meisjes - 12 inch - Roze
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  159,95 Special Price  129,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 12 inch - Pistache Groen
SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 12 inch - Pistache Groen
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,00 Special Price  229,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Andere route bekijken? Misschien is de fietsroute door Oranjewoud-Noordwolde iets voor jou!