Fietstip: de Bloesemfietstocht door de boomgaarden in Gelderland

Het landschap van Rivierenland in Gelderland wordt gekenmerkt door boomgaarden. Wie een dagje door wil brengen in de betoverende omgeving van Rivierenland en de boomgaarden van dichtbij wil bewonderen, volgt de Bloesemfietstocht. Deze fietstocht loopt door de sprookjesachtige boomgaarden in Gelderland.

De Bloesemfietstocht: algemene informatie over de fietsroute

De Bloesemfietstocht is een populaire knooppuntroute die door een deel van de Betuwe (Gelderland) loopt. De fietstocht brengt je door de diverse boomgaarden die je in de Betuwe vindt en dit is zeker in de bloeiperiode een prachtige omgeving om doorheen te fietsen. Een groot voordeel van deze fietsroute, is dat het om een rondrit gaat. Dit betekent dat je zelf het start- en eindpunt van de route kunt bepalen.

> Jongensfiets kopen: verzending = gratis!

De specifieke fietsroute van de Bloesemfietstocht

De originele Bloesemfietstocht begint en eindigt in Culemborg, maar je kunt zelf kiezen waar je de route precies wil starten. Woon je in de omgeving van een andere woonplaats op de route, dan kun je de fietstocht ook hier starten en eindigen.

Vanuit Culemborg voert de fietsroute je onder andere langs Buren, Geldermalsen en Beesd. De route is gebaseerd op de boomgaarden in de omgeving, dus je fietst voornamelijk onder bloeiende bomen door. Dit maakt de fietsroute erg bijzonder. De totale route is 51 kilometer lang.

Fietstip de Bloesemfietstocht door de boomgaarden in Gelderland

> Nieuwe fiets voor uw dochter nodig? Bekijk dan snel onze meisjesfietsen!

De Bloesemfietstocht fietsen: enkele praktische tips

Trek jij binnenkort met de fiets naar de Betuwe om de Bloesemfietstocht te volgen? Lees dan onderstaande vier tips om je goed voor te bereiden op deze fietstocht.

  • Fiets de route in de maanden april, mei, juni, juli, augustus of september. In deze maanden zien de boomgaarden in de Betuwe er namelijk het mooist uit. In september is het overigens wat drukker op de route, want dan is het oogsttijd. Houd hier rekening mee als je jouw fietstocht gaat plannen.
  • Heb je hooikoorts? Slik dan een hooikoortstablet voor je de route gaat fietsen. Het is zonde als je niets van je omgeving kunt zien door je jeukende ogen of de hele tijd afgeleid bent omdat je moet niezen. Zeker in de bloeiperiode is een hooikoortstablet geen overbodige luxe als je overgevoelig bent voor pollen.
  • Neem eten, drinken, een zonnebril of pet en een poncho mee als je deze route gaat volgen. Met eten en drinken op zak kun je altijd even stoppen om tot rust te komen. Met een zonnebril of pet hoef je je geen zorgen te maken om de felle zon in de zomerperiode en met een poncho ben je beschermd tegen (onverwachte) regenbuien.
  • Kijk je fiets goed na voor je vertrekt. De route is vrij lang, dus je hebt hier wel een veilige en comfortabele fiets voor nodig.

Tip: wil je deze route fietsen als het wat rustiger is? Volg de Bloesemfietstocht dan in april of mei. Zeker in de maand april is het niet zo druk op de route. Volg je de route in de vakantieperiode (juni, juli, augustus), dan is het al stukken drukker. Ook in september is het drukker op de route van de Bloesemfietstocht. Dit komt omdat in september de oogsttijd start en hier veel mensen op af komen.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

Andere route fietsen, bekijk dan ook: Fietsroute door Hardenberg Gramsbergen!