Ontdek het authentieke boerenleven van Nederland: de Boerenlandroute

In Nederland is de agrarische sector nog altijd erg belangrijk. Niet alleen jaren geleden waren er vele boerderijen te vinden in ons land: nu zijn er nog steeds veel actieve boerenbedrijven. Volg je de Boerenlandroute, dan ontdek je het authentieke boerenleven van Nederland. Je komt niet alleen langs traditionele boerderijen met melkvee, kippen en dergelijke, maar ook langs unieke boerderijen waar bijzondere producten verbouwd worden.

Op deze pagina lees je meer over de Boerenlandroute. Zo lees je niet alleen hoe lang deze route is, maar ook waar de route onder andere langs komt. Ook geven we op deze pagina twee belangrijke aandachtspunten voor als je deze route wil volgen.

Van Alkmaar naar Enschede: de Boerenlandroute

De Boerenlandroute wordt ook wel de LF15 fietsroute genoemd. Dit betekent dat de Boerenlandroute een van de vele Landelijke Fietsroutes is: fietsroutes die goed bewegwijzerd zijn en je door het hele land brengen. De LF15 Boerenlandroute start in Alkmaar en eindigt in Enschede. Volg je deze route, dan leg je in totaal 260 kilometer af.

Je doet enkele dagen over de Boerenlandroute. Hoe lang je precies over de route doet, is afhankelijk van jouw snelheid en het aantal uren dat je per dag wil fietsen. Fiets je wat langzamer, dan doe je vijf tot zes dagen over de route. Fiets je wat sneller, dan kun je de fietsroute ook in drie of vier dagen volgen.

De Boerenlandroute: langs allerlei boerderijen

De Boerenlandroute staat geheel in het teken van het authentieke Nederlandse boerenleven. Dit betekent echter niet dat je alleen langs authentieke boerderijen met koeien, varkens en/of kippen komt als je deze fietsroute volgt. De route brengt je namelijk ook langs boerderijen waar bloemen gekweekt worden, struisvogelboerderijen en geitenhouderijen. Er zijn vele verschillende boerenbedrijven te vinden in ons land en een groot deel van deze boerderijen kom je tegen op de Boerenlandroute.

boerenlandroute

> De Popal Lola 12 inch: verzending = gratis!

De Boerenlandroute voert je door uitgestrekte weilanden in Noord-Holland, maar ook het nieuwe land in Flevoland. Verder kom je zowel langs grotere steden als kleinere dorpen. Denk hierbij aan Hoorn, Enkhuizen, Kampen en Urk.

De Boerenlandroute volgen: twee belangrijke aandachtspunten

Wil jij de Boerenlandroute binnenkort volgen? Stap dan niet zomaar op de fiets, maar lees eerst deze belangrijke aandachtspunten voor de Boerenlandroute.

  • De Boerenlandroute gaat tussen Enkhuizen en Lelystad onder andere over de Houtribdijk. Deze dijk is vanaf november 2017 tot 1 juli 2019 afgesloten in verband met dijkversterkingswerkzaamheden. Alleen in de maanden juli en augustus (2018) zal de dijk tijdelijk toegankelijk zijn. Houd rekening met een omleiding als je buiten deze maanden gaat fietsen.
  • Om de Boerenlandroute te volgen, volg je de bordjes met ‘LF15’. Tussen Schardam en Enkhuizen gaat dit net even iets anders. Hier komt de LF15 route namelijk samen met de Zuiderzeeroute, ook wel LF21 genoemd. De LF15 bordjes zijn hier weggehaald en dit betekent dat je tijdelijke de LF21 bordjes moet volgen. Pas als je weer LF15 bordjes ziet, volg je deze weer.

Verder willen wij je op het hart drukken dat het belangrijk is om je goed voor te bereiden op deze fietstocht. Dit betekent ten eerste dat je jouw fiets voor vertrek goed na laat kijken. Verder raden wij je ook aan om een bandenplakset en EHBO-doos mee te nemen op de fiets. Mocht er iets gebeuren, dan heb je altijd een setje om de banden te plakken en eventuele wonden te verbinden.

Tot slot raden wij je aan om je accommodaties op de Boerenlandroute van tevoren te boeken. Door de accommodaties van tevoren te boeken, weet je zeker dat je hier terecht kunt. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur komt te staan omdat het hotel gesloten is of dat er nergens meer een kamer te krijgen is.

> Met je dochter deze leuke fietsroutes ontdekken? Bekijk eens de Popal Lola 14 inch fietsen!

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

Ook interessant: De mooiste fietsroutes door Deventer!