Fietsroute de Peel (Nederland)

Als je het tijdens je vakantie niet kan laten om op de fiets te springen en op avontuur te trekken naar de mooiste delen van het land, overweeg dan De Peel als bestemming. Dit gebied valt op het vlak van veelzijdigheid niet te evenaren en is dan ook één van de populairste vakantiebestemmingen voor fietsers over het hele land.

Van moerassen tot heidevelden en bossen, niets ontbreekt in deze gevarieerde regio. Ook geschiedenis en cultuur hebben hun invloed gehad op de streek, en dat wordt maar al te duidelijk als je er met de fiets doorheen rijdt. Kortom, De Peel is de perfecte plaats voor fietsers van alle leeftijden!

De natuur in zijn puurste vorm ontdekken

De Peel was vroeger één van de grootste en bekendste jachtgebieden van Nederland, en dat kan je tegenwoordig nog altijd merken. Het wild dat uit de Peel afkomstig is staat vandaag de dag nog altijd bekend om zijn uitstekende smaak. En uit eeuwenoude documenten blijkt dat dat altijd al zo is geweest! In het jaar 1919 wilde Frans van Baar echter een stuk van Peel pachten om er de verscheidenheid aan wild en gevogelte te beschermen. Het resultaat: een natuurreservaat dat tegenwoordig meer dan 2500 hectare omvat en vooral onder fietsers populair is.

De natuur is natuurlijk slechts één onderdeel van wat je in de Peel allemaal kan beleven onder het rijden. De volgende routes geven je het beste van wat de Peel te bieden heeft!

Fietsroute de Peel

> Nieuwe fiets nodig? Kijk voor een Popal fiets of een opafiets. Vóór 13.00 uur besteld = volgende dag in huis.

1. Groet de natuur in al zijn glorie, in Groet

Groet is een deel van de Peel en staat vooral bekend om zijn natuurschoon. Vroeger was de regio nogal kaal maar toen het dichtslibde was er niets dat de gevarieerde vegetatie, die er nu nog aanwezig is, kon tegenhouden. Onder het rijden passeer je een oud kerkje dat uit de 16e eeuw stamt en een prachtig uitzicht biedt over de zee, duinen en dijken. Ook kan je in Groet een ander eeuwenoud gebouw bezichtigen, waaronder het oudste raadhuis van Nederland dat uit de 17e eeuw stamt. Als je dan weer van kunst houdt, vergeet niet doorheen Bergen te rijden en eventueel eens af te stappen. Het dorp staat bekend als een echt kunstenaarsgehucht, waar artiesten zoals Charley Toorop en The Lau studeerden. Perfect om ook je culturele rijkdom bij te schaven!

2. Zalig rijden in Bladel en Bergeijk

Als je nog twijfelt of Bladel een goede bestemming is om met de fiets te ontdekken, dan kan de bijnaam van de streek, ‘Het dorp tussen de Zaligheden’, je misschien overtuigen. En het heeft in elk geval zijn naam niet gestolen: de regio wordt gekenmerkt door een prachtig groen natuurlandschap, de Egyptische Poort, dat zich in het centrum van de Kempen ontvouwt. Bergeijk kan echter ook tellen als koploper als het gaat om natuurschoon. De 120.000 vierkante meter grote tuin die je er kan vinden omvat enkele van de zeldzaamste bomen. Ook kan je er tenslotte in de prachtige Bloemen- en Beeldentuin van Mien Ruys rijden!

Omafietsen

Spirit Daily Moederfiets 28 Inch 3V - Groen
Spirit Daily Moederfiets 28 Inch 3V - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 499,00 Speciale prijs € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Nostalgia Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Altec Nostalgia Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Oak Red
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Oak Red
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Zin in een fietstocht door Terschelling? Bekijk dan deze fietsroute: rondje Terschelling.