Flamingo’s spotten op de fiets: de Flamingoroute

Om flamingo’s te spotten, hoef je helemaal niet naar de dierentuin te gaan. Je kunt deze bijzondere vogels namelijk ook in het wild zien en wel door de Flamingoroute te volgen. Meer over deze internationale fietsroute, lees je op deze pagina. Ben je van plan om de Flamingoroute binnenkort te volgen? Dan raden wij je aan dit artikel goed door te lezen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

De Flamingoroute: een korte introductie

De Flamingoroute is een internationale fietsroute die deels door Nederland en deels door Duitsland loopt. De route wordt Flamingoroute genoemd omdat je tijdens de fietstocht, in het Zwillbrocker Venn, flamingo’s kunt spotten.

Je kunt de Flamingoroute op twee plaatsen starten, namelijk op de parkeerplaats van Café-Restaurant Terras De Keet aan de N18 (tussen Groenlo en Eibergen) en op de parkeerplaats van Café Restaurant Grenszicht in Holterhoek (bij de grensovergang Zwillbrock). Let op: start je jouw fietstocht op de parkeerplaats van Café Restaurant Grenszicht, dan moet je toestemming vragen van de eigenaars van dit restaurant om jouw auto te kunnen parkeren.

Flamingo’s spotten op de fiets

De omgeving van de Flamingoroute

De Flamingoroute voert je vanuit Nederland naar Duitsland, waar je het Zwillbrocker Venn vindt. Hier kun je uiteindelijk flamingo’s spotten. Hoewel het flamingopark misschien het hoogtepunt is van de fietstocht, is er nog veel meer te zien op de route. Zo kom je ook langs diverse prachtige boerderijen en fiets je over sfeervolle, smalle weggetjes in landelijke gebieden. Je volgt deze fietsroute dus zeker niet alleen om in Zwillbrocker Venn te komen, maar ook zeker voor de mooie omgeving waar je doorheen fietst.

De totale afstand van de Flamingoroute

De Flamingoroute is 87 kilometer lang. Het grootste deel van de route loopt door Nederland, namelijk 48 kilometer. Een iets kleiner deel van de route loopt door Duitsland, namelijk 39 kilometer.

Hoe lang je over deze fietsroute doet, is afhankelijk van je fietstempo. Ben je het gewend langere fietstochten te maken en kun je met gemak 100 kilometer per dag fietsen, dan kun je de Flamingoroute in een enkele dag volgen. Fiets je liever een kilometer of 50 per dag, zodat je wat meer van de omgeving kunt genieten? Dan doe je twee dagen over de route. In dit geval is het belangrijk om een overnachting op de route te regelen.

Je kunt er ook voor kiezen enkel het Nederlandse deel van de Flamingoroute te volgen. In dit geval kom je wel in Duitsland met de fiets, maar fiets je hier slechts enkele kilometers. Fiets je enkel het Nederlandse deel van de route, dan leg je ongeveer 50 kilometer af op de fiets.

De Flamingoroute uitbreiden: Flamingoroute-Zuid

Vind je de originele Flamingoroute juist te kort? Dan kun je er ook voor kiezen om de route uit te breiden met de Flamingoroute-Zuid. Deze route sluit aan op de Flamingoroute en loopt door tot Borken. Met de Flamingoroute-Zuid is de totale Flamingoroute 200 kilometer lang.

> Bekende fietsroutes: de Koninklijke fietsroutes

De Flamingoroute volgen: drie tips

Wil jij flamingo’s in de wilde natuur spotten en vind je het leuk om langere afstanden te fietsen? Dan is de Flamingoroute zeker iets voor jou. Wij geven je graag enkele tips om optimaal te kunnen genieten van deze fietsroute:

  • Neem een jas of vest mee voor op de fiets. Ook in de zomer kan het wat fris worden op de fiets. Dit komt omdat het op bepaalde delen van de route flink door kan waaien.
  • Neem eten en drinken mee, zodat je pauze kunt houden in de mooie natuur op de route.
  • Vergeet je camera niet! Als je de flamingo’s eindelijk kunt zien, is het leuk als je een paar foto’s kunt nemen.

> Bekijk de nieuwe Popal 16 inch & Popal 18 inch fietsen. Bestel vóór 13.00 uur = volgende dag in huis!