Fietsroute naar Madrid

Het grootste gedeelte van de fietsroute van Nederland naar Madrid gaat over fietspaden en binnenwegen zonder al te veel verkeer, waardoor dit een relatief goede fietsroute voor beginners is. Wel kom je op deze route veel heuvels en een paar bergen tegen. Alleen in de Pyreneeën moet je een echte klim maken, de rest van de route valt reuze mee. Ben je een wielrenner dan kun je er ook voor kiezen om een route te nemen over extra veel bergen, maar de meeste fietsers zullen de bergen vermijden.

De beste routes van Nederland naar Madrid

Er zijn veel goede fietsroutes om door Frankrijk naar Madrid te fietsen. De bekendste hiervan gaan via Parijs en vervolgens via de westkust van Frankrijk. Voor je in Frankrijk bent zul je eerst door België fietsen. Vanuit de meeste plaatsen in Nederland kun je al binnen een dag in Gent zijn, waar veel hostels te vinden zijn waar je kunt overnachten. Vanaf Gent begint de route pas echt mooi te worden, want op weg naar Parijs kom je een grote afwisseling aan omgeving tegen. Ook zijn er veel bezienswaardigheden zoals dorpen, kastelen en bossen. Op dit stuk van de route kom je ook al de eerste heuvels tegen.

Parijs zelf is af te raden om als bezoeker doorheen te fietsen, tenzij je echt voor de stad zelf komt. Het is er heel druk waardoor het er gevaarlijk is om te fietsen. Je kunt beter een route om Parijs heen plannen als je niet van grote steden houdt.

> Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis: De transportfietsen!

Vanaf Parijs naar het zuiden

Je hebt zoals op de meeste delen van deze route meerdere keuzes om naar het zuiden te fietsen. Veel mensen gaan via Orléans naar Poitiers en dan door naar het zuiden. Maar je kunt ook via Tours richting het zuidwesten fietsen richting Royan, Rochefort en La Rochelle. Deze laatste route brengt je snel bij de westkust van Frankrijk. Het is natuurlijk ook een optie om gewoon door het binnenland te fietsen. Je kunt vanaf Poitiers ook naar Bordeaux fietsen zodat je nog zo’n 100 km langs de westkust fietst.  Ten slotte kun je in de buurt van het bekende San Sebastián de grens over naar Spanje.

De Pyreneeën geven je een prachtige omgeving om te bekijken, al moet je wel hard trappen om de bergen over te komen. Ben je de Pyreneeën over dan wordt het gelijk een stuk vlakker met hooguit nog wat heuvels. Je hebt nu het zwaarste gedeelte van de tocht gehad en kunt nu door het heuvelachtige landschap doorfietsen naar Madrid.

Een goede voorbereiding is belangrijk

Omdat de temperatuur in de zomer erg hoog kan zijn in Spanje is het belangrijk je hier goed op voor te bereiden. Daarnaast is warme kleding ook belangrijk om het in de bergen juist weer koud kan zijn. Als het heet is in Spanje is het slim om alleen in de vroege ochtend en vanaf laat in de middag te fietsen, om de hoge temperaturen te vermijden.

> De fietstas: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Omafietsen

Spirit Cargo Meisjesfiets 24 inch - Blauw
Spirit Cargo Meisjesfiets 24 inch - Blauw
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,00 Special Price  369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zilver
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zilver
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  369,95 Special Price  299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Melody Meisjesfiets 18 inch - Zand
Volare Melody Meisjesfiets 18 inch - Zand
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  249,95 Special Price  209,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

 Bekijk ook de fietsroute naar Barcelona!