5x de mooiste fietsroutes door Rivierenland

In de provincie Gelderland vind je Rivierenland: een samenwerkingsverband tussen tien verschillende Gelderse gemeentes. Het grote gebied omvat de Culemborgerwaard, de Bommelerwaard, het westelijk deel van het Land van Maas en Waal, de Tielerwaard en de Betuwe.

Ieder jaar komen honderden enthousiaste fietsers naar Rivierenland om een mooie fietstocht te maken. Dit is niet zo raar, want in het gebied zijn tientallen prachtige fietsroutes uitgestippeld. Wat de vijf mooiste fietsroutes in Rivierenland zijn, lees je op deze pagina.

De mooiste fietsroutes door Rivierenland

In Rivierenland zijn tientallen routes uitgestippeld, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om een keer fietsend (of voor de liefhebber wandelend!) af te leggen. Wil jij de allermooiste fietsroute in de omgeving volgen? Dan volg je een van onderstaande fietsroutes door Rivierenland.

  • De Maas en Waal Route.
  • De Grote Rivierenroute.
  • De Lingewaalroute.
  • De Puur Betuwe fietsroute.
  • De Sterke Dijkenroute.

Meer over deze fietsroutes door Rivierenland, lees je in onderstaande alinea's.

5x de mooiste fietsroutes door Rivierenland

De Maas en Waal Route

De Maas en Waal Route loopt door het Land van Maas en Waal. De route is ongeveer 66 kilometer lang en loopt deels over stevige en hoge dijken heen. Fiets je flink door, dan doe je ongeveer 4 uur over deze route. Neem je onderweg een keer pauze, dan doe je er iets langer over. Toch is dit zeker een aanrader, want op de route zijn leuke horecagelegenheden te vinden.

De Grote Rivierenroute

Volg je de Grote Rivierenroute, dan maak je kennis met de natuur én de cultuur van het Gelderse Rivierenland. De route is iets korter dan de Maas en Waal Route, namelijk 37 kilometer in totaal. Fiets je door (zonder pauzes), dan doe je ongeveer 2,5 uur over de route.

De Lingewaalroute

De Lingewaalroute voert je door de plattelandsgemeente Lingewaal. Een groot voordeel van deze fietsroute, is dat de route door een rustig gebied loopt. Je hebt hier vrijwel geen last van andere fietsers en automobilisten en dit maakt het fietsen nog leuker. De route is 42 kilometer lang. Je doet hier, zonder pauzes, ongeveer 3 uur over.

De Puur Betuwe fietsroute

Zoals de naam van deze fietsroute al verklapt, loopt de Puur Betuwe route door de Betuwe. Je fietst voornamelijk door rustige natuurgebieden, maar je komt ook langs leuke dorpjes. De route is 66 kilometer lang. Fiets je door en stop je nergens voor een pauze, dan ben je ongeveer 4 uur onderweg. Wil je genieten van de culinaire hoogstandjes die je op de route tegenkomt, dan ben je wat langer onderweg.

> Bekijk de fietsroutes van de ANWB

De Sterke Dijkenroute

De Sterke Dijkenroute loopt vrijwel helemaal over de prachtige dijken aan de Waal. Deze route is vooral geschikt voor de ervaren fietser met een goede conditie, want je moet regelmatig de dijk op als je deze fietsroute volgt. Van alle routes die in dit artikel beschreven worden, is de Sterke Dijkenroute de langste fietsroute. De route heeft een totale afstand van 80 kilometer en als je doorfietst, doe je hier ongeveer 5 uur over. De meeste mensen doen echter iets langer over de route, ongeveer 5,5 uur.

Omafietsen

Altec Vintage Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Altec Vintage Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Vanaf € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Verona Damesfiets 28 inch 7V - Grijs
Altec Verona Damesfiets 28 inch 7V - Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 439,00 Speciale prijs € 389,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Groen
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Groen
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Vanaf € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Nieuwe fiets kopen? Deze maand tot 40% korting op de kinderfietsen & omafietsen.