Fietsroutes in Susteren (Limburg)

Wil je in een rustige en groene omgeving fietsen? Dan ben je in de provincie Limburg zeker op de juiste plek. Limburg is veel minder druk dan vele andere provincies en is bovendien lekker groen. Ga je hier een dagje of zelfs meerdere dagen fietsen, dan weet je zeker dat je optimaal tot rust komt.

Er zijn veel fietsroutes uitgestippeld in de provincie Limburg. Een groot aantal van deze fietsroutes loopt door Susteren of loopt door de directe omgeving van deze stad. Meer over de fietsroutes door en rond Susteren, lees je op deze pagina.

Het Limburgse Susteren: een korte kennismaking met de stad

Susteren, in het Limburgs Zöstere genoemd, is een kleine stad in de gemeente Echt-Susteren. De stad heeft niet zo veel winkels, horecagelegenheden en bezienswaardigheden, maar toch komen er ieder jaar veel toeristen uit eigen land naartoe. Dit komt vooral door de omgeving van de kleine stad, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Leuk weetje: Susteren ligt in het gebied waar Nederland het smalst is. Hier merk je overigens niets van als je in Susteren bent, want in de groene omgeving van de stad geniet je van de mooiste uitzichten.

De groene omgeving van Susteren

In de directe omgeving van Susteren liggen meerdere natuurgebieden, waaronder het IJzerenbos, ’t Hout, het Taterbos en het Keurbos, ook wel het Körbusch genoemd. Ook zijn er meerdere waterlopen in de omgeving te vinden, waaronder de Roode beek en de Vloedgraaf.

Fiets je in de buurt van Susteren, dan zie je de prachtige, groene omgeving van de stad. Je kunt door een van de nabij gelegen bossen fietsen, maar je kunt ook langs de waterlopen bij Susteren fietsen. Er zijn fietsroutes genoeg in de omgeving, dus je vindt altijd wel een route die jij leuk vindt om te volgen.

Omafietsen

Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,00 Aanbiedingsprijs  199,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  269,00 Aanbiedingsprijs  209,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Aanbiedingsprijs  359,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Bekijk de nieuwe collectie van Popal: de Popal Lola fietsen.

Fietsen in Susteren

Alle fietsroutes die je in de directe omgeving van Susteren vindt, lopen door rustige natuurlandschappen. Sommige routes starten in het centrum van Susteren, maar ook hier is het niet druk. En voor je het weet, ben je vanuit het centrum in de groene omgeving van de stad. Hier kun je fijn tot rust komen op de fiets.

Wij vinden alle fietsroutes in de buurt van Susteren de moeite waard, maar hebben wel zo onze favorieten. De mooiste fietsroutes in Susteren en omgeving, zijn de volgende routes:

  • Fietsroute door het IJzerenbos. Zoals de naam van deze route al verklapt, loopt deze fietsroute door het IJzerenbos bij Susteren. De route is ruim 40 kilometer lang.
  • Fietsroute Pieterpad deel 13. Deze fietsroute loopt door de omgeving van Susteren, Echt, Sittard en Roermond. Je moet even oefenen voor je deze route kunt fietsen, want de fietsroute Pieterpad deel 13 is maar liefst 114 kilometer lang.
  • Fietsroute Rond het Julianakanaal. Het Julianakanaal ligt in de buurt van Susteren. Volg je deze route, dan rijd je langs een groot deel van dit kanaal. De route is ongeveer 36 kilometer lang.

Fietsroutes in Susteren

De eerste en de derde fietsroute zijn niet zo lang. Deze routes kun je ook met de kinderen fietsen, of zelfs als je al wat ouder bent en niet meer zo’n goede conditie hebt. De tweede fietsroute is beduidend langer. Voor je deze route gaat fietsen, is het belangrijk goed te trainen.

> Zin in fietsroute door Gelderse en Eemvallei

Fietsen in Limburg? Denk aan versnellingen

Het landschap van Nederland is grotendeels plat, maar in de provincie Limburg zijn diverse heuvels te vinden. Ga je in Limburg fietsen, dan raden wij je aan om een fiets met versnellingen mee te nemen. Met versnellingen kun je de diverse Limburgse heuvels namelijk gemakkelijker en sneller op komen, zonder al te veel kracht te moeten zetten. Heb je geen versnellingen? Dan kun je een fiets huren.