Fietsroute door 't Gooi

In ’t Gooi kun je niet alleen prachtig wonen, maar ook heerlijk fietsen. De meeste mensen die naar ’t Gooi gaan om de fietsen, volgen de fietsroute door ’t Gooi. 

Fietsroute door ’t Gooi

De route start in Hilversum, op parkeerplaats Spanderslaan. Je kunt de route overigens ook op een ander punt starten, want de fietsroute door ’t Gooi is een rondrit. Dit betekent dat je deze fietsroute ook kunt starten op een ander punt dat op de route ligt. De fietsroute door ’t Gooi brengt je langs en door diverse bekende plaatsen in deze regio. Denk hierbij aan Blaricum, maar ook aan Laren, Naarden en uiteraard Hilversum. Als je de route op parkeerplaats Spanderslaan start, fiets je vanuit deze parkeerplaats door naar de Bussumerheide. De Bussumerheide is een heidegebied van maar liefst 160 hectare groot, waar je lekker rustig kunt fietsen. Vanuit de Bussumerheide fiets je door naar de Westerheide. Vervolgens kom je langs Laren, om via de Tafelbergheide uiteindelijk in Huizen terecht te komen. In Huizen heb je zicht op het bekende Gooimeer, waar je rustig langs fietst om weer in Hilversum te komen.

> Met je kinderen deze route aflegggen? Bekijk dan eens onze 18 inch kinderfietsen!

Een route door de natuur en langs mooie landhuizen

De fietsroute door ’t Gooi is niet voor niets zo populair. De route brengt je namelijk niet alleen door mooie natuurgebieden, maar ook langs mooie landhuizen. In sommige van deze landhuizen wonen bekende Nederlanders. 

Fietsroute door 't Gooi

De fietsroute door ’t Gooi volgen: 4 tips

Wil jij de Gooische natuur in met de fiets? Lees dan eerst onderstaande vier tips om je voor te bereiden op deze fietstocht van ongeveer 2,5 tot 3 uur.

  • Ga je met de elektrische fiets op pad? Laad de accu van je fiets dan goed op voor je gaat. Gaat je accu doorgaans niet zo lang mee, dan is het verstandig om van tevoren al uit te zoeken waar je jouw accu tijdens het fietsen ergens op kunt laden. Er zijn diverse horecagelegenheden op de route te vinden
  • Print de route uit. Door de route inclusief duidelijke knooppunten uit te printen, weet je precies hoe je moet fietsen.
  • Ga je met de kinderen op pad? Neem dan voldoende pauze, want de route door ’t Gooi is vrij lang. Zeker als je met jonge kinderen gaat fietsen, raden wij je aan om extra tijd voor de fietstocht uit te trekken.
  • Controleer je fiets voor vertrek. Zo voorkom je dat je ergens in ’t Gooi strandt met een kapotte fiets. Ook de fietsen van de kinderen moeten goed gecontroleerd worden voor vertrek, mocht je de route met de kids gaan fietsen.

Omafietsen

Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,00 Vanaf  229,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
SuperSuper Cooper Meisjesfiets 12 inch - Roze
SuperSuper Cooper Meisjesfiets 12 inch - Roze
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  269,00 Special Price  189,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
SuperSuper Little Miss Meisjesfiets 18 inch - Wit
SuperSuper Little Miss Meisjesfiets 18 inch - Wit
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  309,00 Special Price  249,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Kinderfiets 20 inch: vandaag voor 13u besteld, morgen in huis!