Fietsroute Weerribben Wieden

Er zijn verschillende prachtige natuurgebieden te vinden in Nederland. Eén van de zogeheten nationale parken die je in ons land vindt, is Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit park ligt in de provincie Overijssel en is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van heel Noordwest-Europa. Omdat het park zo groot is, zijn hier meerdere fietsroutes uitgestippeld. De drie populairste fietsroutes door Nationaal Park Weerribben-Wieden, worden in dit artikel kort beschreven.

De drie mooiste fietsroutes door Weerribben-Wieden

Er zijn meerdere fietsroutes uitgestippeld in Nationaal Park Weerribben-Wieden, maar de drie mooiste en populairste fietsroutes zijn de volgende:

  • Fietsroute De Weerribben.
  • Fietsroute De Wieden.
  • Rondje Gezond.

De drie fietsroutes worden in onderstaande alinea’s kort beschreven.

Fietsroute Weerribben Wieden

> Omafiets kopen? Profiteer van gratis verzending op het gehele assortiment!

Fietsroute De Weerribben

Fietsroute De Weerribben is uitgestippeld door Staatsbosbeheer, in samenwerking met Essent. De route wordt ook wel de Groene Stroomroute genoemd en brengt je langs de mooiste plekken in het nationale park. De route is 23 kilometer lang.

Fiets je fietsroute De Weerribben, dan leer je al fietsend meer over de omgeving én over het opwekken van duurzame energie. Op de route zijn namelijk bordjes met informatie over het nationale park en het opwekken van duurzame energie verspreid.

Fietsroute De Wieden

Fietsroute De Wieden is langer dan fietsroute De Weerribben. Deze fietsroute is namelijk ongeveer 34 kilometer lang. Volg je deze fietsroute, dan kom je door de prachtige natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden en kom je bovendien langs leuke dorpen als Giethoorn en Dwarsgracht. Vind je een afstand van 34 kilometer te lang? Dan kun je de route eventueel inkorten met 12 kilometer.

Rondje Gezond

Rondje Gezond is een flexibele fietsroute. Dit wil zeggen dat de totale afstand van de route niet vast staat: je kunt zelf kiezen hoe kort of lang je deze fietsroute maakt. Volg je de fietsroute van het Rondje Gezond, dan kom je langs de verschillende fietsknooppunten in Nationaal Park Weerribben-Wieden. De route is minimaal 40 kilometer en maximaal 75 kilometer lang.

Je kunt de route van het Rondje Gezond online downloaden. Met de kaart die je print, kun je vervolgens zelf bepalen welke route je precies fietst. Zo bepaal je zelf de totale afstand van de route.

> Vandaag voor 13u besteld, morgen in huis: onze goedkope opafietsen!

Fietsen in Weerribben-Wieden: drie tips

Ga jij binnenkort een van de fietsroutes door Nationaal Park Weerribben-Wieden volgen? Gebruik dan onderstaande drie tips voor een ontspannen en prettige tocht.

  • Kijk je fiets goed na voor vertrek. Pomp je banden op, controleer of je bel het goed doet en check de ketting. Je wil in Weerribben-Wieden niet met een kapotte fiets komen te staan, want hier is niet altijd een dorp met fietsenmaker in de buurt.
  • Plan je fietstocht op de juiste dag. Het is zonde als het slecht weer is, want dan kun je simpelweg niet optimaal van de omgeving genieten.
  • Vergeet niet om je heen te kijken. Weerribben-Wieden is prachtig! Fiets deze tocht op een rustig tempo, zodat je optimaal van de omgeving kunt genieten.

Extra tip: ben je nog nooit in Giethoorn geweest? Combineer jouw fietstocht door Weerribben-Wieden dan met een bezoek aan deze bijzondere woonplaats, want dit is zeker de moeite waard. Ook een andere route bekijken? Kijk dan snel naar onze fietsroute door Kennemerduinen!

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch