Fietsen in Winterswijk: de drie mooiste fietsroutes

Winterswijk is een woonplaats en gemeente in de provincie Gelderland. Winterswijk ligt in de Achterhoek: een landelijke regio waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De woonplaats is dan ook een prima startpunt voor een ontspannen fietstocht in de provincie Gelderland. Wil jij binnenkort ook door de Achterhoek fietsen vanuit Winterswijk, maar zoek je nog een geschikte route om te volgen? Dan vertellen wij je graag wat de drie mooiste fietsroutes in Winterswijk zijn.

Fietsen in Nationaal Landschap Winterswijk

De directe omgeving van Winterswijk is uitgeroepen tot Nationaal Landschap Winterswijk: een beschermde omgeving. Dit betekent niet dat je hier niet mag fietsen, maar simpelweg dat je extra kunt genieten van jouw fietstocht. Het landschap is niet voor niets Nationaal Landschap geworden: de omgeving is simpelweg prachtig.

Tip: neem voldoende tijd voor jouw fietstocht door Nationaal Landschap Winterswijk. Het is zonde als je hier snel doorheen moet fietsen, want dan zie je de vele mooie stukjes in het beschermde landschap niet goed.

De mooiste fietsroutes in Winterswijk: een opsomming

Er zijn diverse mooie fietsroutes te vinden in de directe omgeving van Winterswijk, maar wij hebben drie favorieten. De drie fietsroutes bij Winterswijk die wij het allermooist vinden, zijn de volgende:

  • Fietsroute door de Oost-Achterhoek.
  • Fietsroute Langs de steengroeve van Winterswijk.
  • Fietsroute Winterswijk en omgeving.

Om je een duidelijk beeld te geven van deze fietsroutes, worden de routes in onderstaande alinea’s kort beschreven.

Fietsroute door de Oost-Achterhoek

Fietsroute door de Oost-Achterhoek loopt niet alleen door Winterswijk, maar ook door Aalten en omgeving. Volg je deze route, dan kom je er vanzelf achter waarom Winterswijk en omgeving benoemd is tot Nationaal Landschap. Je fietst langs natuurgebied Loohuisbos en Landgoed Walfort, maar je komt ook langs oude bossen en houtwallen. Het is een gevarieerde fietsroute, die zeker de moeite waard is.

Fietsroute door de Oost-Achterhoek is ongeveer 43 kilometer lang. Fiets je deze route op een normaal tempo, dan doe je hier ongeveer 4 tot 5 uur over.

> Lees hier meer over fietsroutes in Mol (Vlaanderen).

Fietsroute Langs de steengroeve van Winterswijk

Zoals de naam van deze fietsroute al verklapt, komt de route langs de steengroeve van Winterswijk. Deze steengroeve is gevormd uit kalksteen van tussen de 240 miljoen en 236 miljoen jaar geleden. Er worden nog altijd fossielen in de steengroeve gevonden. In de zomer is de fietsroute extra bijzonder om te volgen, want dan wordt de steengroeve omgevormd tot een theater. Heb je geluk, dan kun je kaartjes bemachtigen voor dit theater en kun je jouw fietstocht uitbreiden met een mooie voorstelling op een prachtig decor. Ga je niet naar het theater in de steengroeve, dan is deze fietsroute alsnog de moeite waard.

Fietsen in Winterswijk

Fietsroute Langs de steengroeve van Winterswijk is ongeveer 27 kilometer lang. Je bent ongeveer 2,5 tot 3,5 uur onderweg om deze route te volgen. Hoe lang je uiteindelijk over de route doet, is uiteraard afhankelijk van je fietstempo.

> Op zoek naar een nieuwe kinderfiets? Bekijk hier de nieuwe Popal 12 inch & Popal 14 inch fiets.

Fietsroute Winterswijk en omgeving

Tot slot is er nog Fietsroute Winterswijk en omgeving. Deze fietsroute loopt door Winterswijk en Corle en laat je het gevarieerde landschap van Nationaal Landschap Winterswijk zien. Je komt langs vochtige moerassen, maar ook langs kronkelende beekjes en vele indrukwekkende essen. Wil je Nationaal Landschap Winterswijk eens een keer goed verkennen, dan is deze fietsroute echt de moeite waard.

Fietsroute Winterswijk en omgeving is ongeveer 41 kilometer lang. Afhankelijk van je tempo, doe je 3 tot 4 uur over deze fietstocht. Fiets je wat sneller, dan kun je de route ook in 2,5 uur afleggen. Wel raden wij je aan wat langer de tijd te nemen voor Fietsroute Winterswijk en omgeving, zodat je Nationaal Landschap Winterswijk echt goed kunt verkennen. Het is eigenlijk zonde als je hier heel snel doorheen fietst.

Omafietsen

LOL Surprise Meisjesfiets 16 inch - Roze
LOL Surprise Meisjesfiets 16 inch - Roze
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  225,00 Special Price  185,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic+ Meisjesfiets 26 inch - Mat Zwart
Popal Daily Dutch Basic+ Meisjesfiets 26 inch - Mat Zwart
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  519,00 Special Price  425,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Goud
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Goud
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,00 Special Price  389,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*