Fietsen in Assen: de drie mooiste routes in de omgeving

Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe. Veel mensen komen naar Assen om een dagje te winkelen of een paar leuke musea te bezoeken, maar in de directe omgeving van de stad kun je ook fijn wandelen en fietsen. Assen ligt namelijk in een rustige en groene omgeving, waar diverse wandel- en fietsroutes te vinden zijn.

In dit artikel lees je meer over het maken van een leuke fietstocht door en rond Assen. Zo lees je op deze pagina welke drie fietsroutes door en rond Assen zeker de moeite waard zijn om een keer te volgen.

3x de mooiste fietsroutes in Assen en omgeving

Assen is een drukke stad, maar de stad ligt wel in een rustige omgeving. Hier zijn diverse mooie fietsroutes uitgestippeld. De volgende fietsroutes vinden wij het mooist:

  • Fietsroute rond Assen. Totale afstand: 42 kilometer.
  • Fietsroute door het Fochtelooerveen. Totale afstand: 50 kilometer.
  • Fietsroute (over een deel van het) Pieterpad. Totale afstand: 83 kilometer.

Wil je meer weten over een van deze fietsroutes? Lees dan snel verder, want de drie fietsroutes worden kort beschreven in onderstaande alinea’s.

Fietsroute rond Assen

De Fietsroute rond Assen loopt deels door de stad Assen, maar loopt verder voornamelijk door de rustige omgeving van deze stad. Zo komt de route ook door het plaatsje Rolde, waar je lekker rustig kunt fietsen. De route is 42 kilometer lang en biedt je enkele uren fietsplezier.

Tip: in Rolde zijn twee hunebedden te vinden. Deze hunebedden vind je beide bij de gotische kerk in het centrum van het kleine dorp. Je herkent deze kerk aan de hoge toren, die je al van ver kunt zien. Volg je de Fietsroute rond Assen en je in Rolde, dan raden wij je zeker aan om deze twee hunebedden eens van dichtbij te bekijken.

> Deze route met uw dochter afleggen? Bekijk dan eens onze meisjesfiets 14 inch: Verzending = gratis!

Fietsen in Assen

Fietsroute door het Fochtelooerveen

Het Fochtelooerveen is een groot natuurgebied dat in de directe omgeving van de stad Assen ligt. Wat dit natuurgebied zo bijzonder maakt, is de zeldzame flora en fauna die je er tegenkomt. Volg je de Fietsroute door het Fochtelooerveen, dan kom je door een groot deel van het 2500 hectare natuurgebied. Verder kom je door de plaatsen Assen, Veenhuizen Fochteloo en Ravenswoud. De fietsroute is ongeveer 50 kilometer lang.

> Vandaag besteld, morgen in huis: Bekijk nu de meisjesfiets 22 inch!

Fietsroute Pieterpad

Fietsroute Pieterpad loopt niet over het hele Pieterpad, maar wel over een deel van deze langeafstandswandelroute. Volg je deze fietsroute, dan kom je onder andere door de plaatsen Groningen, Haren, Onnen, Zuidlaren en Rolde. Je komt niet door de stad Assen, maar fietst wel in de directe omgeving van deze stad. Rolde ligt namelijk in de buurt van Assen.

Wat deze fietsroute zo leuk maakt, is dat de route door twee provincies loopt. Zo fiets je niet alleen door Drenthe, maar ook door Groningen als je deze fietsroute volgt. Sterker nog, je fietstocht start in Groningen en eindigt in Rolde, in de buurt van de hoofdstad van de provincie Drenthe. De route is 83 kilometer lang. Je doet enkele uren over de route. De meeste mensen die deze route volgen, plannen hier een volledige dag voor in.

Omafietsen

Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,- Aanbiedingsprijs  349,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Jeans Blue
Altec Roma Omafiets 28 inch - Jeans Blue
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  229,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets Deluxe 28 inch - Groen
Spirit Omafiets Deluxe 28 inch - Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  319,- Aanbiedingsprijs  279,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook eens de fietsroutes door Almelo!