Fietstip in Nederland: fietsroute op het eiland Schiermonnikoog

Schiermonnikoog kan tellen als één van de mooiste Waddeneilanden voor fietsers. Dat komt vooral door het feit dat er relatief weinig auto’s rijden en er haast geen einde komt aan de fietspaden die er aangelegd zijn. Daarbij zorgt het gevarieerde landschap met zijn indrukwekkende fauna en flora voor een decor dat elke route zoveel unieker maakt. Kortom, de ideale plaats om te genieten van een fietstocht waarbij zowel natuurschoon als het typische Friese karakter volledig tot hun recht komen!

De natuur ontdekken in Schiermonnikoog

Vooral op het vlak van natuur weet het eiland elke toerist te verrassen en dan zeker als je het met de fiets doorkruist. Eén route brengt je langs het Cornelis Visserpad aan een speelbos, waar families met jonge gezinnen zich tegoed kunnen doen aan de vele speeltuinen en eetgelegenheden. De route gaat vervolgens richting de duinen en de bijgebouwde bunker, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het eiland. Als het mooi weer is kan je van hier zelfs de eilanden Ameland en Borkum zien!

Met de fiets gaat het vervolgens naar het Badstrand, kwelders en een heus bos. Ook hier kan je pauzeren tijdens de etappe en met de familie genieten van een rustige wandeling op het strand. Tenslotte brengt de fietsroute je naar de Oosterreeweg en zijn vermakelijke dierenweide.

Fietstip in Nederland fietsroute op het eiland Schiermonnikoog 

De beste tips tijdens het fietsen op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is één van de mooiste eilanden om per fiets te ontdekken en dankzij de volgende tips kan je daar nog méér uit halen. Zo kan je eenvoudig fietsen huren in het centrum van het eiland en eventueel extra informatie verkrijgen over het Nationaal Park op de website van Schiermonnikoog. Naast Schiermonnikoog zijn de andere eilanden ook een aanrader voor een fietsvakantie.

Tenslotte is het belangrijk te onthouden dat het op de Waddeneilanden nogal koud kan zijn en best hard kan waaien. Fiets daarom best zo vaak mogelijk met de wind mee. Of rijdt, als dat niet zou lukken, zo veel mogelijk tussen bomen en duinen. Laat de wind echter geen excuus zijn om dit Waddeneiland niet in al zijn pracht te ontdekken!

Ontvang deze maand tot wel -40% korting op de aanschaf van een nieuwe fiets. Deze actie geldt voor alle fietsen in het assortiment, dus voor zowel fietsen voor volwassenen als voor jongensfietsen & meisjesfietsen.