De mooiste fietsroutes op de Waddeneilanden in Nederland

De Waddeneilanden zijn dan wel een eilandengroep die enige afstand van elkaar liggen en niet op één dag bezocht kunnen worden, toch is het de moeite waard om er je fietsvakantie door te brengen. Het gaat immers om een streek in Nederland die ontelbare schatten herbergt op het vlak van natuur, cultuur en geschiedenis. Vooral als je van water houdt en ervan droom om langs het strand te fietsen in een typisch Nederlandse omgeving, dan is een fietstocht op de Waddeneilanden iets voor jou.

Verschillende eilanden bezoeken betekent ook telkens opnieuw iets anders beleven met de fiets. Het volgende overzicht licht een tipje van de sluier op van wat de Waddeneilanden te bieden hebben, in de vorm van fietstochten die allemaal even avontuurlijk zijn!

De mooiste fietsroutes op de Waddeneilanden in Nederland

> Leestip: de beste fietsroutes op Texel

De vier beste fietsroutes op de Waddeneilanden

1. Het oude Harlingen herbeleven

Harlingen is een prachtige havenstad die vooral dankzij zijn pittoreske huizen en visserijen indruk maakt. De schilderachtige beekjes, historische monumenten en de Waddenpromenade, die aanstonds tot een wandeling uitnodigt, dragen allemaal bij aan het unieke karakter van deze plaats.

2. Vlieland: voel de Friese wind onder het rijden

Vlieland is wat je een winderig eiland kan noemen: tijdens de boottocht naar het eiland voel je immers al de sterke maar aangename wind in je gezicht. Fietsen kan vanaf de haven van het eiland, waar je zelfs je bagage eventueel kan laten bewaren bij een speciale dienst. Dit eiland is één van de mooiste van alle Waddeneilanden, mede dankzij zijn uitgestrekt duinvelden en prachtige vegetatie.

3. Oost-Vlieland: de eenzaat van Vlieland

Oost-Vlieland is eveneens perfect als je op zoek bent naar prachtige fietsroutes. Er rijden haast geen auto’s, waarschijnlijk omdat er niets is om naartoe te rijden: Oost-Vlieland is immers het enige dorp op het eiland! Nochtans is er heel wat luxe en comfort te vinden, waaronder goede restaurants en uitstekende hotels. Als je even van het zadel wil stappen om iets te drinken, dan kan dat eenvoudig in het centrum van het dorp. Talloze toeristen onderbreken er hun actieve vakantie even om op adem te komen en te genieten van de gezellige atmosfeer.

4. Terschelling en zijn adembenemende polderlandschap

Terschelling is tenslotte een eiland dat vooral uitnodigt voor een actieve fietsvakantie dankzij zijn typerende polders, duinen en prachtige stranden. Het pittoreske karakter van het eiland wordt nog versterkt door het typische geruis van de aangename zeewind. Als je één van de mooiste plaatsjes van het eiland wil bezoeken, dan is Oosterend waar je moet zijn. Het dorp heeft een heus wrakkenmuseum en zelfs een strijkijzermuseum, waar je tussen het rijden door even wat cultuur kan opdoen.

Voor een fietsvakantie of fietsroute in Nederland is het handig om je eigen fiets te gebruiken. Zorg ervoor dat je fiets beschikt over versnellingen en gemakken op het gebied van comfort. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze opafietsen of omafietsen. Voor de avonturiers onder ons: je kan je tweewieler altijd even inruilen voor een blowkart, een soort wagentje waarmee je op het West aan Zee strand kan rijden. Tenslotte zijn een zeehondentocht of een dag vissen de perfecte ontspanning als je je benen even rust wil geven en toch nog van de typische Wadden-atmosfeer wil kunnen genieten!

Omafietsen

Spirit Cargo Transportfiets N3 26 inch - Groen
Spirit Cargo Transportfiets N3 26 inch - Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,- Aanbiedingsprijs  329,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Chupa Chups Kinderfiets 20 inch - Zwart
Chupa Chups Kinderfiets 20 inch - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,95 Aanbiedingsprijs  239,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch N3 - Ocean Green
Altec Dutch Transportfiets 26 inch N3 - Ocean Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,- Aanbiedingsprijs  289,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*