Fietsen door Tsjechië

Wil je een fietsvakantie houden in een land met pittoreske dorpjes, soms nog ongerepte natuur en veel monumenten? Een land waar ook de inwoners de fiets hebben ontdekt? Een land waar het fietstoerisme snel wint aan populariteit met alle bijkomende voordelen? Een land dat, mede door zijn kleinschaligheid, zeer geschikt is voor een fietsvakantie? Wellicht denk je niet direct aan Tsjechië. Ben je een liefhebber van zowel de cultuur als de natuur? Dan is een fietsvakantie in Tsjechië, met zijn rijke geschiedenis en prachtige natuur, zeker het overwegen waard.

De wegen in Tsjechië

Het wegdek in Tsjechië is nog wisselend van kwaliteit. Voor racefietsers is het land daarom minder geschikt. Het wegdek is echter zeker geschikt voor fietsers en mountainbikers. De Tsjechen rijden zelf meestal op mountainbikes.

De wegen rondom grote steden zijn vaak erg druk. Voor fietsers zijn deze wegen daarom niet ongevaarlijk. Aangeraden wordt om de drukste wegen zo mogelijk te mijden. Vaak is er een alternatief voorhanden. Via B-wegen en gemarkeerde fietsroutes is het doorgaans mogelijk om een grote stad in te komen of uit te gaan.

Gemarkeerde fietsroutes in Tsjechië

Inmiddels zijn er in Tsjechië duizenden kilometers gemarkeerde fietsroutes. Deze fietsroutes zijn makkelijk om te navigeren. Veel van deze fietsroutes gaan over autoluwe autowegen of over speciale fietspaden. Delen van een route kunnen echter ook gaan over boerenweggetjes,  karrensporen en bospaadjes. Die zijn bij slecht weer doorgaans moeilijk berijdbaar. Soms is er een geasfalteerd alternatief te vinden.

> Verzending = gratis: Bekijk nu het asssortiment en bestel een fietstas voor je reis!

Tips voor fietsers in Tsjechië

  • Je moet beschikken over een goede fiets. Voor het rijden van langere routes is een sportieve fiets met minimaal 21 versnellingen geschikt.
  • Heb je geen goede fiets? Je kunt ook een fiets huren bij een fietsverhuur of, van 1 april tot 31 oktober, bij sommige treinstations. De op stations te huren fietsen zijn goede fietsen om de fietstochten mee af te leggen. Je mag ze ook nog een gratis meenemen in de trein. Bovendien kun je de gehuurde fiets bij een ander treinstation inleveren.
  • Wellicht wil je niet de hele route fietsen,vaak kan je fiets meegenomen worden in de trein. Je kunt je fiets, tegen betaling, meenemen in een trein met een fietslogo. Ook in speciale coupés voor en achterin veel passagierstreinen, zonder logo, kun je je fiets doorgaans meenemen. Er moet plaats zijn, het mag geen gevaar opleveren voor anderen en je moet zelf op je fiets passen.
  • Moet je fiets worden gerepareerd? Tegenwoordig zijn er in alle steden en stadjes wel een een aantal fietsenmakers te vinden.
  • Wil je in Tsjechië een korte, lokale route rijden? Vaak kun je bij de plaatselijke VVV's lokale routes kopen.
  • Het is aan te raden om een fietshelm te dragen. Tot de leeftijd van 18 jaar is het dragen van een helm verplicht.

Fietsroutes in Tsjechië

De Moldau is de langste rivier in Tsjechië, langs deze rivier fietsen is dan ook één van de leukste routes van Tsjechië. Deze route heeft een lengte van 465 kilometer. De route voert langs de volgende steden: Kvilda – Český KrumlovČeské Budějovice- Týn nad Vltavou- Orlík – Štěchovice – Praag – Kralupy nad Vltavou – Mě

Populair zijn de wijnroutes in Moravië. In Zuid-Moravië, het wijngebied van Tsjechië zijn 11 wijnroutes uitgezet. Een van die wijnroutes is de 82 kilometer lange Mikulov route. Deze route afwisselende routes voert je langs meren en heuvels. Natuurlijk rijd je ook langs het imposante Mikulov-kasteel. Napoleon Bonaparte heeft in dit kasteel gelogeerd.

> Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis: Bekijk nu de damesfiets!

Omafietsen

SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 16 inch - Pistache groen
SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 16 inch - Pistache groen
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  329,00 Special Price  249,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 26 inch - Turquoise
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 26 inch - Turquoise
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  469,00 Special Price  385,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Meisjesfiets 20 inch Popal Daily Dutch - Blauw
Meisjesfiets 20 inch Popal Daily Dutch - Blauw
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Special Price  349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook eens deze geweldige fietsroute naar Madrid!