Wat is een goede tweedehands fiets?

Als je een goede tweedehands fiets wilt kopen, is het belangrijk dat je bewust te werk gaat. Wees niet direct bang dat dit een onmogelijkheid is: er zijn veel degelijke tweedehands fietsen op de markt. De kunst is goed op te letten bij de aanschaf een goede tweedehands fiets, en te weten waar je op moet letten. Op deze manier ben je met meer kennis gewapend en kun je voorkomen dat je in de val van een miskoop loopt. Het kopen van een goede tweedehands fiets komt zo al een stuk dichterbij! Hieronder zullen we voor je proberen te omschrijven, waar een goede tweedehands fiets allemaal aan moet voldoen.

EEN GOEDE TWEEDEHANDS FIETS: LET OP HET MERK

Natuurlijk is het niet gek dat je twijfelt of een echt goede tweedehands fiets wel te vinden is. Er is immers door de vorige eigenaar al op gereden, en misschien is de fiets al redelijk op leeftijd. Toch is het mogelijk een goede tweedehands fiets te vinden, je moet er alleen met energie naar zoeken. Als je een goede tweedehands fiets zoekt, is het allereerst belangrijk naar het merk van de fiets te kijken. Denk hierbij aan grote merken als: Gazelle en Batavus. Als je een fiets van dit merk tussen de tweedehands fietsen aantreft, weet je in ieder geval dat de fiets oorspronkelijk erg duurzaam was. Wat de prijs betreft: deze fietsen zijn vaak ongeveer even hoog geprijsd als nieuwe fietsen van een veel minder kwalitatief merk. Dat is eigenlijk goed nieuws, want een goede tweedehands fiets kan kortom in betere staat zijn, dan bepaalde nieuwe modellen. Natuurlijk zegt een goed merk ook weer niet alles. Ga er niet direct van uit als je een Batavus ziet staan, dat je een goede tweedehands fiets hebt gevonden. Om hier echt zeker van te zijn zal je moeten letten op verschillende factoren.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting bij een besteding van minimaal € 100:

________________________________________________________________________________________

EEN GOEDE TWEEDEHANDS FIETS: LET OP DE KWALITEIT

Als je een fiets hebt gevonden die je bevalt, is het belangrijk dat je de fiets zorgvuldig naloopt. Als je dit nalaat, loop je het risico dat je naar huis keert met een fiets die er op het oog misschien goed uitzag, maar in het gebruik erg veel mankementen vertoont.

Let in ieder geval op:

  • Het frame en de ketting: Loop na of de ketting niet versleten is en check of het frame en de voorvork wel recht zijn. Een verbogen voorvork kan veel ellende veroorzaken.
  • De remmen: als je een goede tweedehands fiets wilt kopen, is het belangrijk dat je de remmen controleert. Maak een ritje en kom even ruw tot stilstand: als de remmen aanlopen kun je deze fiets beter laten staan.
  • Banden en spaakspanning: Om te kijken of je met een goede tweedehands fiets te maken hebt, moet je ook altijd even de banden nader bekijken. Het profiel hoort niet geheel afgesleten te zijn. Daarnaast is het goed even de spaakspanning te controleren door te tokkelen aan de spaken. Als je een helder geluid hoort, zit je goed.
  • De lagers en wielen: Draai ook altijd even de lagers rond. Een lager dat nog goed is maakt geen geluid en heeft geen speling. En natuurlijk is het tot slot essentieel te controleren of er geen slagen in het wiel zitten. Een goede tweedehands fiets heeft wielen die erg mooi draaien.

Als je al deze tips in je achterhoofd houdt, en kritisch op zoek gaat naar de meest geschikte fiets zal je zeker succes hebben. Je kunt ervan uitgaan: een goede tweedehands fiets bestaat!