Hoe werkt een vouwfiets?

De vouwfiets is de afgelopen jaren erg populair geworden in Nederland. Dit is niet voor niets, want zeker voor forenzen die met de trein rijden, is deze fiets erg handig. Je fietst met de vouwfiets naar het station, om deze vervolgens op te vouwen. Nu kun je met je fiets de trein in stappen, zonder een extra treinkaartje voor je fiets te moeten kopen. En moet je de trein weer uit? Dan vouw je je fiets weer uit, zodat je vanuit het station naar je werk kunt fietsen. Ideaal!

Wil jij ook een vouwfiets aanschaffen, maar weet je niet precies hoe deze fiets werkt? Dan vertellen wij je graag meer over het opvouwen en uitvouwen van een vouwfiets. Door de informatie op deze pagina door te lezen, weet je precies hoe een vouwfiets werkt. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je deze fiets besluit te bestellen.

Het opvouwen van een vouwfiets

De meeste vouwfietsen hebben een zogeheten scharnierend frame. Dit unieke frame is uitgerust met een scharnier in het midden van de hoofdbuis. Dit scharnier gebruik je om de fiets om te vouwen. Verder vind je bij vouwfietsen met een scharnierend frame ook een scharnier bij het achterwiel. Deze gebruik je om het achterwiel naar binnen te vouwen.

Sommige vouwfietsen hebben geen scharnier in het frame, maar hebben enkel een scharnier bij het achterwiel. Het achterwiel wordt naar binnen gevouwen en het stuur wordt ingeklapt. Nu kun je de vouwfiets gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Tot slot zijn er ook vouwfietsen die je in elkaar vouwt door het zadel omlaag te zetten en het stuur in te vouwen. Deze vouwfietsen werken prima, maar zij na het opvouwen wel wat minder compact dan andere vouwfietsen. Dit komt simpelweg omdat je minder onderdelen van de fiets in elkaar kunt vouwen.

Hoe werkt een vouwfiets?

> De Popal fiets: Korting tot wel 40%!

Het uitvouwen van een vouwfiets

Het uitvouwen van een vouwfiets gebeurt exact hetzelfde als het opvouwen van een vouwfiets. Heb je een fiets met scharnierend frame, dan gebruik je de scharnieren die je hebt gebruikt om je fiets op te vouwen, simpelweg om de fiets weer uit te vouwen. Als je eenmaal weet hoe je je fiets opvouwt, is het uitvouwen van je fiets eigenlijk erg gemakkelijk. Simpelweg omdat dit precies op dezelfde manier gebeurt.

> Vandaag besteld = gratis verzending: Bekijk nu de 14 inch meisjesfiets!

Een vouwfiets kopen: waar moet je op letten?

Ben jij van plan om een vouwfiets aan te schaffen? Dan geven wij je graag enkele tips, zodat je de juiste fiets in huis haalt. In onderstaande opsomming lees je waar je op moet letten als je een vouwfiets koopt.

  • Het gewicht van de fiets.
  • De manier waarop de fiets opgevouwen wordt. Hoe klein kun je de fiets opvouwen?
  • De snelheid waarmee je een fiets op kunt vouwen en weer uit kunt vouwen. Hoe gebruiksvriendelijk is het vouwsysteem van de fiets eigenlijk?
  • Hoe de fiets rijdt. Een vouwfiets moet natuurlijk wel lekker fietsen.

Tot slot controleer je de prijs van de fiets. Door fietsen met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf de beste fiets met de meest aantrekkelijke prijs. Deze fiets kun je met een gerust hart bestellen.

Omafietsen

Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  203,49
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Aanbiedingsprijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  269,- Aanbiedingsprijs  213,30
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook eens ons andere artikel: Hoe werkt een elektrische fiets?