Kinderfiets 20 inch met versnellingen: Gratis verzending in 24 uur

Wie is er niet groot geworden met vallen en opstaan? Letterlijk. Als peuter al leerden we Lees door

Van laag naar hoog sorteren

4 producten in totaal

Filteren

4 producten in totaal

Filteren
trappen en sturen. Eerst een driewieler, daarna balans bewaren op een loopfietsje. Daarna volgde het kinderfietsje, al dan niet met zijwielen. En toen? Toen kwam de eerste echte grote kinderfiets 20 inch met versnellingen. Is jouw kind klaar om deel uit te maken van het verkeer? Kijk dan eens naar ons aanbod en vind een kinderfiets met versnellingen en 20 inch banden. Vandaag besteld = morgen in huis!

Zo toets je een kinderfiets met versnellingen 20 inch op kwaliteit

Kies je een nieuwe fiets uit voor je kind, dan is het belangrijk dat je er één koopt die de goedkeurig van je kind wegdraagt. Sommige kinderfietsen zijn er op gemaakt om in de smaak te vallen bij ouder en kind. Zo bestaan er allerlei roze fietsjes met toeters en bellen en logge mountainbikes inclusief vering. Iets wat in een land als Nederland niet per se nodig is. Kijk naast kleurgebruik en vorm óók naar kwaliteit. Een kwalitatieve kinderfiets 20 inch met versnellingen herken je aan:

 • Een lichtgewicht stalen frame
 • Stalen spaken
 • Voldoende ruimte tussen zadel en stuur
 • Een verstelbaar zadel en stuur

Is een kinderfiets 20 inch met versnellingen de juiste maat?

Je kunt met bovenstaande punten rekening houden zodat je een kwalitatief goede kinderfiets met versnellingen en 20 inch banden aanschaft. Maar nóg belangrijker is dat de maat klopt. Koop een fiets nóóit op de groei. Kinderfietsen worden opgedeeld op maten van de wielen. Deze maten worden inchmaten genoemd en gaan telkens in stappen van 2 omhoog. Gemiddeld fietsen kinderen gemiddeld 1,5 jaar op een kinderfiets 20 inch met versnellingen, voordat ze overgaan naar 22 inch banden.

De stelregel voor een goede maat kinderfiets is dat je kind wanneer het op het zadel zit met de voeten plat op de grond moet kunnen staan. Koop je een fiets online, dan kun je dit niet meten. Online een kinderfiets met versnellingen 20 inch banden kopen, doe je door eerst te kijken naar de lichaamslengte en kledingmaat. Deze lengtes zijn leidend.

In ons overzicht zie je dat kinderen van 6-8 jaar met een kledingmaat van 118-128 met een lengte van gemiddeld 115 cm op een fiets met inchmaat 20 rijden.

Wel of geen versnellingen

Een kinderfiets met versnellingen en 20 inch in goede banen leiden vergt veel oefening. Ga pas de weg op wanneer je kind voldoende fietservaring hebt opgebouwd. Werken met versnellingen kan voor een kind best lastig zijn. Niet voor niets worden versnellingen pas op een kinderfiets gemonteerd vanaf 20 inch; vóór een kind overstapt op een kinderfiets 20 inch met versnellingen, zal een kind het fietsen onder de knie moeten krijgen. Is dit in orde, dan kan je kind met versnellingen:

 • Stukken comfortabeler fietsen
 • Meer snelheid maken

Kinderfiets monteren

In ons vind je de eerste kinderfiets met versnelling met 20 inch banden voor je kind. In deze categorie vind je voornamelijk stoere fietsen van het merk Altec. Handig om te weten: je ontvangt de fiets bijna geheel in elkaar gezet. Monteer met behulp van de handleiding de overige onderdelen:

 • Het voorwiel
 • Het spatbord en voorverlichting
 • Het stuur
 • Het zadel
 • Het pedaal

Hulp nodig? Neem contact op met de technische klantendesk. Bij elke montagestap krijg je een helderen uitleg.

Het volledige aanbod aan kinderfietsen vind je hier.

> Naast fietsen, vind je bij ook verschillende accessoires. Bekijk onze helmen en kies ook een speed pedelec helm