Kinderfiets 22 inch met versnellingen: Verzending = gratis

Legt jouw kind al wat langere afstanden af? Jonge kinderen, die nog geen grote afstanden fietsen, Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
hebben niet per se versnellingen nodig. Maar later verandert dat natuurlijk. Zeker wanneer je kind op de fiets naar school gaat. Een 22 inch kinderfiets met versnellingen is dan ook een ideale fiets voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 9 jaar. Op deze leeftijd fietsen ze voorzichtig wat verder en hebben ze daarvoor een goede fiets nodig. Niet voor niets vind je op diverse van onze 22 inch kinderfietsen met versnellingen ook een draagrek voor een schooltas. Ook heel handig.

Welke inchmaat heb ik nodig?

Als je specifiek een 22 inch fiets met versnellingen zoekt, dan weet je waarschijnlijk al precies wat je nodig hebt. Toch kan het zeker geen kwaad om het even te checken. Een 22 inch kinderfiets past bij een lichaamslengte van 122 cm. Meestal zijn dat kinderen in de leeftijd van 7 tot 9 jaar. Valt je kind toch niet binnen die bandbreedte? Dan zijn deze maten wellicht interessant:

  • 18 inch: 110 cm, 5-7 jaar
  • 20 inch: 115 cm, 6-8 jaar
  • 24 inch: 130 cm, 8-12 jaar
  • 26 inch: 145 cm, 10-14 jaar

Voordelen van fiets 22 inch met versnellingen

Waarschijnlijk hoeft je kind er niet lang over na te denken; natúúrlijk zijn versnellingen gewenst. Zelf vraag je je wellicht af of het nodig is. Op een grotere fiets en bij het fietsen van grotere afstanden, zijn versnellingen in principe wel gewenst. Dat is veiliger, omdat je bij het oversteken sneller in beweging komt. Ook is het comfortabeler. Als de route naar school een brug of heuvel heeft, dan scheelt een versnelling veel. Onze 22 inch kinderfietsen met versnelling, hebben allemaal drie versnellingen. Op rechte stukken zal de tweede versnelling vaak het prettigst fietsen. Heuvelop biedt de eerste versnelling verlichting, terwijl de derde versnelling voor het snellere fietsen bedoeld is.

Afmonteren van de 22 inch fiets met versnellingen

Als je hier een 22 inch kinderfiets met versnellingen bestelt, krijg je deze in de meeste gevallen al de volgende dag gratis geleverd. Je kind kan vrijwel meteen opstappen en wegfietsen. Voordat het zover is, moet je er vaak nog wel een paar kleine dingen aan afmonteren. In veel gevallen bestaat dat uit het stuur en zadel op de juiste hoogte zetten en het bevestigen van de trappers. Elke 22 inch fiets met versnellingen, leveren we met handleiding.

Hoe verhoog ik de veiligheid op de fiets?

Een 22 inch fiets met versnellingen betekent vaak dat je kind wat verder fietst. Alleen naar school, wellicht. Veiligheid is daarbij heel belangrijk. Daarom leveren we elke kinderfiets met de nodige veiligheidsmiddelen. Daarnaast bestel je bij elke fiets eenvoudig extra’s waarmee je de veiligheid vergroot. Onze 22 inch fietsen zijn standaard voorzien van ledverlichting voor en achter en diverse reflectoren. Ook is een slot bij alle modellen inbegrepen. Voeg daar eventueel nog een extra kettingslot aan toe en jaren fietsplezier zijn gegarandeerd.

Terug naar het hoofdmenu van de kinderfiets categorie.