Fietsen in Zeeland: de mooiste lange en korte knooppuntroutes

Veel mensen die een fietstocht organiseren in de provincie Zeeland, volgen hier een knooppuntroute. Een knooppuntroute is een fietsroute die opgebouwd is uit diverse knooppunten. In Zeeland zijn verschillende knooppuntroutes uitgestippeld. Wat de mooiste lange en korte knooppuntroutes zijn in de provincie, lees je op deze pagina.

De mooiste lange knooppuntroutes in Zeeland

In tegenstelling tot de andere provincies, is Zeeland dunbevolkt. Omdat er minder mensen wonen in Zeeland, is er meer dan genoeg ruimte voor fietspaden. Er zijn dan ook veel lange fietsroutes in de provincie uitgestippeld. De mooiste lange knooppuntroutes in Zeeland, zijn de volgende:

  • Natuurkampeerroute Zeeland Zuid-Hollandse Eilanden. Deze fietsroute voert je over alle schiereilanden in Zeeland en Zuid-Holland. Onderweg kom je langs diverse natuurkampeerterreinen, waar je voordelig kunt overnachten. Je kunt deze route het gehele jaar door fietsen. Totale afstand: 385 kilometer.
  • Natuurkampeerroute Zeeland & Zuid-Hollandse Eilanden – Zomer. Volg je deze fietsroute, dan kom je langs diverse natuurkampeerterreinen in Zeeland en Zuid-Holland. Je fietst over alle schiereilanden in het gebied, komt langs brede stranden en uitgestrekte polders en fietst door diverse gezellige dorpen. Deze fietsroute is uitermate geschikt om in de zomer te volgen. Totale afstand: 286 kilometer.

De eerste fietsroute kun je het gehele jaar door fietsen, maar houd er wel rekening mee dat het in de herfst en winter hard kan waaien op de schiereilanden. Je kunt de route dan ook het beste in het voorjaar of in de zomer fietsen. In deze tijd van het jaar kun je simpelweg meer van de omgeving genieten.

> Benieuwd naar de knoopuntenroutes in Groningen? Klik op de link.

De mooiste korte knooppuntroutes in Zeeland

Heb je geen zin of tijd om dagenlang te fietsen? Dan kun je een van de kortere knooppuntroutes in Zeeland volgen. De mooiste korte knooppuntroutes in de provincie, zijn de volgende:

  • Fietsroute Staats-Spaanse Linies. Deze route start en eindigt in IJzendijke. Totale afstand: 63 kilometer.
  • Fietsroute Sporen van het Water. Deze route start en eindigt in Nisse. Totale afstand: 56 kilometer.
  • Monumentale Dorpen en Gehuchten fietsroute. Deze route start en eindigt in Brouwershaven. Totale afstand: 54 kilometer.
  • De Oester fietsroute. Deze route start en eindigt in Colijnsplaat. Totale afstand: 67 kilometer.
  • Fietsroute Historische Polders. Deze route start en eindigt in Axel. Totale afstand: 35 kilometer.

Knooppuntenroutes in Zeeland

De kortste route is 35 kilometer lang. Hier doe je ongeveer 2 uur over, op een normaal fietstempo (zonder pauzes). Van bovenstaande routes is de Oester fietsroute de langste route. Om deze route te volgen, ben je ongeveer 4 tot 5 uur onderweg op een normaal fietstempo (zonder pauzes). Hoe lang jij uiteindelijk over de routes doet, is uiteraard afhankelijk van je tempo.

Het is ook mogelijk meerdere knooppuntroutes met elkaar te combineren. Zet de fietsen op de auto, rijd naar het startpunt van een van bovenstaande fietsroutes en zet hier de auto neer. Volg de fietsroute, zet de fietsen weer op de auto en rijd naar het volgende startpunt. Kun je geen genoeg krijgen van de knooppuntroutes in Zeeland, dan is dit zeker een leuke manier om jouw fietsvakantie te organiseren. Overnachten doe je op een nabij gelegen camping, maar kan ook in een knus Zeeuws hotel.

> Nieuw in het assortiment >> Spirit fietsen & Altec Dutch fietsen.

Omafietsen

Altec Maxima Moederfiets N7 - Groen
Altec Maxima Moederfiets N7 - Groen
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  549,00 Vanaf  495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Disney Minnie Cutest Ever! Meisjesfiets 14 inch - Roze
Disney Minnie Cutest Ever! Meisjesfiets 14 inch - Roze
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  179,95 Special Price  145,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Olijf Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Olijf Groen
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,00 Special Price  389,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*