Fietsen in Zuid-Holland? Volg een knooppuntenroute

In de provincie Zuid-Holland zijn diverse mooie fietsroutes uitgestippeld. Een groot deel van deze fietsroutes vallen onder de zogeheten knooppuntenroutes. Heb je geen idee wat dit voor fietsroutes zijn? Lees dan meer over de knooppuntenroutes in Zuid-Holland op deze pagina.

Wat is een knooppuntenroute?

Een knooppuntenroute is een fietsroute die uit diverse knooppunten opgebouwd is. Dit betekent dat de route samengesteld is door verschillende knooppunten in een specifieke regio met elkaar te verbinden. In het hele land zijn knooppunten te vinden. Dit betekent dat er door het gehele land knooppuntenroutes uitgestippeld zijn.

De voordelen van een knooppuntenroute

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het volgen van een knooppuntenroute. Ten eerste zijn knooppuntenroutes goed bewegwijzerd, ook in Zuid-Holland. Volg je een route met knooppunten, dan kun je eigenlijk niet verdwalen. Daarnaast zijn de knooppuntenroutes in de mooiste omgevingen uitgestippeld. Fiets je een knooppuntenroute in Zuid-Holland, dan weet je zeker dat je de mooiste gebieden in deze provincie te zien krijgt.

Tot slot kun je een knooppuntenroute gemakkelijk verkorten of verlengen. Wil je een route verkorten, dan schrap je simpelweg een of meerdere knooppunten op de route. Wil je de route verlengen, dan voeg je een of meerdere knooppunten toe. Het is zelfs mogelijk om jouw eigen knooppuntenroute samen te stellen, door diverse knooppunten in Zuid-Holland met elkaar te verbinden.

> Altec Dutch fiets kopen? Profiteer van korting tot 40% en gratis verzending!

De mooiste knooppuntenroutes in Zuid-Holland

Zuid-Holland is onderverdeeld in diverse regio’s. Het gaat om de Bollenstreek, het Groene Hart, Haaglanden Delfland, Alblasserwaard Krimpenerwaard, Rotterdam en de Zuid-Hollandse Eilanden. Wil je een knooppuntroute volgen in Zuid-Holland, dan kun je zelf kiezen in welke regio je wil fietsen. Er zijn namelijk knooppunten te vinden in alle regio’s binnen de provincie.

Knooppuntenroute Zuid-Holland

> De Spirit fiets, vandaag besteld = gratis thuisbezorgd in 24u!

Er zijn meer dan twintig verschillende knooppuntroutes uitgestippeld in de provincie Zuid-Holland. Alle routes zijn prachtig, maar wij vinden deze routes toch wel het allermooist:

  • Fietsroute Geheimen van de Bollenstreek. Deze fietsroute start en eindigt in Sassenheim en voert je door een groot deel van de kleurrijke Bollenstreek. Afstand: 57 kilometer.
  • Fietsroute Langs de Oude Hollandse Waterlinie. Deze fietsroute start en eindigt in Gouda en neemt je mee langs de oude Hollandse Waterlinie, zoals de naam van de route al verklapt. Afstand: 49 kilometer.
  • Fietsroute Reeuwijkse Plassen. Zoals de naam van deze route al verklapt, voert deze route je langs de Reeuwijkse Plassen. Onderweg kom je op diverse prachtige rustpunten. Totale afstand: 33 kilometer. Er is ook een verkorte versie van de route. Deze route is 15 kilometer lang.
  • Boeren in het Westland fietsroute. Deze fietsroute start en eindigt in de buurt van Wateringen. De route voert je door het Westland, waar de tuinbouw erg belangrijk is. Je komt dan ook langs diverse tuinbouwbedrijven. Totale afstand: 50 kilometer.
  • De Koninklijke fietsroute. Deze route loopt niet alleen door de natuur, maar ook langs diverse prachtige kastelen en landgoederen. De afstand van de route is 33 kilometer.

Zoals je ziet, kun je met gemak rond de 50 kilometer fietsen in Zuid-Holland. Houd je meer van kortere fietstochten, dan heb je ook genoeg keuze. In dit geval kun je de fietsroute rond de Reeuwijkse Plassen of de Koninklijke fietsroute volgen.

Bekijk ook de knooppuntenroute van Noord-Holland!