Liverpool op de fiets verkennen: dit zijn de mooiste fietsroutes

Ga je binnenkort een paar dagen naar Liverpool en wil je zo veel mogelijk zien van deze bruisende stad? Dan raden wij je aan om een fiets te huren bij een van de vele fietsverhuurbedrijven. Met de fiets reis je veel sneller van A naar B. Dit betekent dat je veel meer van de mooie stad kunt zien in een korte tijd.

Maar welke fietsroutes moet je volgen als je eenmaal een fiets hebt gehuurd in Liverpool? Dat lees je in dit artikel. Volg de fietsroutes in dit artikel en je hebt gegarandeerd een geslaagde citytrip.

Door High Street

Heb je een fiets gehuurd in Liverpool, dan raden wij je aan om eerst naar High Street te fietsen. High Street is een van de bekendste straten van de stad. In de straat vind je diverse bekende gebouwen, waaronder het stadhuis van Liverpool. Dit eeuwenoude stadhuis is nog altijd in gebruik. Heb je tijd om even af te stappen? Dan kun je ervoor kiezen om een deel van het stadhuis bewonderen.

Liverpool op de fiets

Naar Albert Dock

Albert Dock ligt in het industriële gedeelte van Liverpool. Vroeger werd er op Albert Dock voornamelijk handel gedreven, maar tegenwoordig is het een toeristische trekpleister. In dit trendy gedeelte van de stad vind je niet alleen hippe restaurants en bars, maar ook diverse bekende musea. Denk hierbij aan het Tate Liverpool Museum en de Beatles Story.

Naar Pier Head

Het stadsgedeelte Pier Head ligt, zoals de naam al verklapt, aan het water. In dit historische gedeelte van Liverpool kom je diverse bijzondere gebouwen tegen, waaronder Port of Liverpool Building. Dit neo-barokke pand is al vele jaren oud en heeft een paleisachtige uitstraling.

Als je naar Pier Head fietst, zal je dit gebouw zeker niet missen. De grote ronde koepel van Port of Liverpool Building is namelijk een bekend herkenningspunt van Pier Head.

> Bescherm je fiets tegen diefstal: Zorg voor goede fietssloten!

Naar Echo Arena Liverpool

Echo Arena Liverpool wordt gebruikt voor popconcerten, sportevenementen en festivals. Ook worden er regelmatig seminars georganiseerd. Niet zo boeiend zou je zeggen, maar toch is het leuk om naar de arena te fietsen. Zeker als je van bijzondere architectuur houdt, want het bouwwerk ziet er erg bijzonder uit.

Naar de bekende musea van Liverpool

Wil je zo veel mogelijk cultuur snuiven als je in Liverpool bent? Huur dan een fiets om de vele leuke musea in de stad te kunnen bezoeken.

De leukste, meest interessante en bekendste musea die je in Liverpool vindt, zijn de volgende:

  • Tate Liverpool Museum.
  • World Museum.
  • Museum of Liverpool.
  • Walker Art Gallery.
  • The Beatles Story.
  • Merseyside Maritime Museum.
  • International Slavery Museum.
  • Sudley House.

Met oog op het grote aantal interessante musea in Liverpool, zal je je zeker niet vervelen als je in deze stad bent. En door met de fiets van museum naar museum te reizen, bespaar je veel tijd. Dit betekent dat je tijdens jouw korte citytrip meer van bovenstaande musea kunt zien. Bovendien zie je tijdens je fietstochten veel van de stad. Dit is zeker een bijkomend voordeel, want Liverpool is prachtig.

> Train voor het fietsen met een stoelfiets: Verzending = gratis!

Omafietsen

Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  589,00 Special Price  529,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  469,00 Vanaf  375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,00 Special Price  229,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook leuk: Mooiste fietsroutes in Birmingham!