Driewieler kopen: Profiteer van gratis verzending op het gehele assortiment!

Als je je kind wil leren fietsen, dan is het verstandig om dat in eerste instantie Lees door

Van laag naar hoog sorteren

23 producten in totaal

Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

23 producten in totaal

Filteren
per pagina
met voldoende ondersteuning te doen. Dit kan door middel van een fiets met zijwieltjes, maar ook door middel van een driewieler. Een fiets met zijwieltjes is in de meeste gevallen nog erg groot als een kind leert fietsen. Vandaar dat een driewieler fiets vaak een betere optie is voor het leren fietsen. Een ander voordeel van een driewieler, is dat de achterwielen vast zitten aan het frame van de fiets. Zijwieltjes kunnen over het algemeen eenvoudig en snel van de fiets worden verwijderd, maar dit zorgt er ook voor dat de zijwieltjes kunnen doorbuigen. Als de zijwieltjes zijn doorgebogen kunnen ze niet meer worden gebruikt. Op basis hiervan kun je zeggen dat een drie wieler langer meegaat, omdat de achterwielen hiervan niet kunnen verbuigen.

  • Je kind leren fietsen? Gebruik ondersteuning
  • Een driewieler is ideaal om te leren fietsen
  • Minimale kans dat achterwielen doorbuigen
> Vóór 16.00 uur besteld = morgen in huis: koop onze loopwagen!

Waar moet je op letten bij het kopen van een driewieler?

Als je kind op een leeftijd komt dat hij of zij kan leren fietsen en je wil een kinder driewieler aanschaffen, dan is het belangrijk dat je met een aantal punten rekening houdt. Let allereerst op de framemaat van de driewieler. Als de framemaat van de driewiel fiets te groot is, dan kan je kind niet met zijn of haar voeten bij de grond. Dit betekent dat de fiets te groot is, waardoor afstappen of opstappen erg moeilijk wordt. Ook kan de afstand tussen de trappers en de voeten te groot worden. Hierdoor wordt het leerproces van fietsen moeilijker gemaakt. Dit is iets wat je niet wil als je kind net leert te fietsen.

Een ander punt waar rekening mee gehouden moet worden is of de driewieler een duwstang heeft of niet. Driewiel fietsen met een duwstang kunnen aan de achterkant worden voortgeduwd door een ouder. Als je kind moe is geworden van het fietsen kan je als ouder daardoor helpen om de driewieler vooruit te laten komen. Hou er wel rekening mee dat je kind hier niet te veel aan gaat wennen. Een kinder driewieler is er immers om kinderen zelf te leren fietsen.

> Gratis verzending: Kinderfietsen & damesfietsen!

Tot slot moet je voordat je een 3 wieler fiets aanschaft goed bedenken welk materiaal frame je kiest. De meeste driewiel fietsen zullen een stalen frame hebben, maar de kans bestaat ook dat het frame gemaakt is van aluminium. Over het algemeen is een stalen driewieler zwaarder dan een aluminium driewieler. Als je de fiets vaak meeneemt, dan is het misschien verstandiger om een aluminium frame te kiezen. Dit zal gemakkelijker te tillen zijn. Het voordeel van een stalen frame is dat het zeer robuust is en zeer goed tegen een stootje kan. Een andere mogelijkheid is dat de driewieler is gemaakt van hout. Dit is een licht en stevig materiaal. Het enige minpunt van hout is dat het sneller slijt dan aluminium en staal. Zo heeft ieder materiaal zijn eigen voordelen en nadelen.

  • Kies de juiste framemaat voor de driewieler
  • Een duwstang of geen duwstang?
  • Welk materiaal frame sluit aan bij jou wensen?

> Baby driewieler of baby loopwagen kopen: Kortingen tot wel 40%