Tips voor het kopen van een vouwfiets

Je ziet ze veel in het openbaar vervoer: vouwfietsen. Als je naar het station moet fietsen en na het nemen van de trein of bus weer een stuk moet reizen, is het interessant een vouwfiets te kopen. Deze fiets gebruik je om naar het station te reizen en neem je mee de trein of bus in. Na je trein- of busrit gebruik je de fiets weer om je eindbestemming te bereiken.

Wil jij een vouwfiets kopen, maar weet je niet zo goed welke fiets het beste bij jou past? Lees dan de tips in dit artikel en je koopt gegarandeerd een goede vouwfiets, waar je jaren plezier van hebt.

Tip 1: bepaal het doel van je aankoop

Wil je een goede vouwfiets kopen? Dan moet je eerst bepalen waar je de fiets voor wil gebruiken. Wil je de fiets enkel gebruiken om naar je werk te komen? Dan hoef je geen hele luxe en dure vouwfiets aan te schaffen. Wil je je vouwfiets wat vaker gebruiken, dan kan het wel interessant zijn wat meer geld uit te geven aan een extra goede vouwfiets.

> Popal fiets kopen online: Korting tot wel 40%!

Tip 2: check de afstand die je moet fietsen

Ook is het belangrijk om te bepalen hoe ver je eigenlijk moet fietsen met je nieuwe vouwfiets. Is dit enkele kilometers? Dan is een vrij eenvoudige vouwfiets voldoende. Moet je 20 kilometer per dag fietsen met je vouwfiets, dan kun je beter een extra comfortabele variant kopen. Eventueel met extra grote wielen of een motortje voor extra aandrijving tijdens het fietsen.

Tips voor het kopen van een vouwfiets

Tip 3: controleer hoe je de fiets in en uit moet vouwen

Een vouwfiets moet je gemakkelijk in elkaar kunnen vouwen en ook eenvoudig weer uit elkaar kunnen houden. Heb je een vouwfiets op het oog? Controleer dan hoe je deze in- en uit moet vouwen. Dit kun je in de beschrijving van de fiets lezen. Staat het systeem je niet aan, dan kun je beter een andere vouwfiets kopen.

Extra tip: oefen met het in- en uitvouwen van je nieuw vouwfiets als je deze eenmaal in huis hebt. Gaat het in- en uitvouwen goed? Dan kun je de fiets houden. Zo niet, dan kun je even blijven oefenen en de fiets eventueel inruilen voor een ander exemplaar.

> Koop online een goedkope transportfiets: Verzending = helemaal gratis!

Tip 4: vergelijk fietsen met elkaar

Je vindt de perfecte vouwfiets alleen als je meerdere vouwfietsen bekijkt en deze eens kritisch naast elkaar legt. Kijk bij het vergelijken van vouwfietsen in ieder geval naar de volgende zaken:

  • Het materiaal van de fiets.
  • De manier waarop de fiets in- en uitgevouwen wordt.
  • Het aantal versnellingen van de fiets.
  • De prijs van de fiets.

De perfecte vouwfiets is stevig, gemakkelijk in- en uit te klappen en comfortabel. Ook een goede prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk.

Tip 5: lees reviews

Tot slot raden wij je aan reviews van andere consumenten te lezen. Heeft een vouwfiets een goede beoordeling? Dan weet je dat je deze fiets met een gerust hart aan kunt schaffen. Heeft een fiets slechte reviews, dan kun je beter even verder kijken naar een andere vouwfiets.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

Ook leuk om te lezen: Top 5 alledaagse problemen met de fiets!