Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets online?

Als je online een fiets gaat kopen, is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Omdat je middelen je scherm en de informatie daarop zijn, kun je niet, zoals in een fietsenwinkel, even in de banden knijpen om te kijken of ze wel goed zijn. Of snel het wiel laten draaien om te zien of er geen slagen in zitten. Toch kun je zeker online slagen, als je maar genoeg kennis in huis hebt. Zo wordt met een aantal tips online fiets kopen, je zoektocht een groot succes. Deze tips online fiets kopen helpen je een keuze te maken uit het grote aanbod dat op internet beschikbaar is. Met tips online fiets kopen, heb je minder kans op grote teleurstellingen, en ga je gerichter op zoek naar de meest perfecte fiets voor jou.

TIPS ONLINE FIETS KOPEN: ZET JE EISEN OP EEN RIJTJE

Tot de beste tips online fiets kopen behoort wel: zet voor jezelf op een rijtje wat je wensen zijn. Wat is bijvoorbeeld de functie van de fiets? Wil je die gebruiken voor flinke fietstochten, of juist voor korte stukjes in de stad? Heb je een sportief model fiets nodig, of juist een degelijke stadsfiets, die betaalbaar is en stevig in elkaar zit? Vervolgens zou je kunnen kijken of je een fiets van een bepaald merk wilt hebben, dat zet uiteraard al een enorm aantal fietsen buitenspel. Vraag je daarnaast af of je een fiets wilt met versnellingen, of de fiets een handrem, een terugtraprem of beiden moet bezitten en of je bijvoorbeeld een voordrager of een bagagedrager wilt. En wil je perse een fiets in een bepaalde kleur? Misschien is je conclusie dat je een roze omafiets wil, met versnellingen, van het merk Batavus, zonder voordrager. Dat maakt de zoektocht al een stuk eenvoudiger. 

TIPS ONLINE FIETS KOPEN: VERGELIJK SITES KRITISCH

Maar onder de tips online fiets kopen is ook deze belangrijk: verdiep je in de verschillende sites die fietsen aanbieden op het internet. Nu je weet wat je wilt kun je op de zoekfilters van de verschillende sites gericht gaan zoeken naar een geschikte fiets. Vele tips online fiets kopen kunnen je hierbij helpen, vooral deze: kijk kritisch naar de site die de fietsen aanbiedt. Een goede fietsensite biedt allereerst goede informatie aan over de fietsen die ze verkoopt. Bij elke fietsmodel, moeten details als framemaat en soort velgen nauwkeurig staan omschreven. Ook is het belangrijk dat de site goede afbeeldingen aanbiedt, zodat je goed kunt zien of deze fiets wel aan al je eisen voldoet. Sommige sites hebben zelfs een zoomfunctie, waarmee je alle fietsonderdelen van dichtbij kunt bekijken. Dit wekt vertrouwen, en geeft je een beter inzicht in je potentiele aanschaf. Als er ook nog filmpjes aan worden geboden, is dat helemaal prettig, want nu kun je ook in de derde dimensie zien hoe je aankoop er uitziet. Wantrouw sites die geen ‘niet goed geld terug’ garantie hebben. Je wilt immers altijd de fiets kunnen ruilen als deze tegenvalt, of je geld terug krijgen bij een miskoop. Met deze tips online fiets kopen in je achterhoofd, zal je zeker in je missie slagen. De kern is: weet wat je wilt, wees kritisch en onderzoek altijd of je te maken hebt met een betrouwbare partij. Een fiets kopen is een leuke en spannende bezigheid, zeker online, maar als je gebruik maakt van de bovengenoemde tips online fiets kopen, fiets je gegarandeerd straks op een mooie, kwalitatieve fiets rond.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mos Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mos Groen
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Aanbiedingsprijs  359,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
91%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  249,00 Aanbiedingsprijs  219,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Aanbiedingsprijs  359,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*