Jouw hoverboard veilig gebruiken: 4 tips

Je hebt een hoverboard gekocht en kunt niet wachten om jouw gadget in gebruik te nemen. Toch is het beter om niet direct vol enthousiasme op je hoverboard te stappen. Je moet jouw hoverboard namelijk wel veilig kunnen gebruiken. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. Lees de tips op deze pagina voor je op jouw hoverboard en je weet zeker dat er geen ongelukken gebeuren.

Koop een hoogwaardig hoverboard

Je kunt alleen veilig rijden op jouw hoverboard als je een hoogwaardig board koopt. Goedkoop is vaak duurkoop, houd hier rekening mee. Je kunt beter wat meer geld uitgeven aan een hoogwaardige gadget dan wat geld besparen door een slecht hoverboard te kopen.

Neem de tijd om te oefenen

Mensen die al veel ervaring hebben met het besturen van een hoverboard, laten het rijden er erg gemakkelijk uit zien. Vergis je echter niet, want het rijden op een hoverboard is zeker niet gemakkelijk. Heb je hier geen ervaring mee? Neem dan de tijd om te oefenen.

Oefen op een vlakke weg, waar niet veel auto’s, scooters, fietsers en andere weggebruikers komen. Leer niet alleen vooruit te rijden, maar oefen ook het maken van bochten. Pas als je écht goed kunt rijden, kun je jouw hoverboard echt in gebruik nemen. Bij de een kan dit al vrij snel, bij de ander duurt dit wat langer. Heb geduld! Dit is een must om veilig te kunnen rijden.

Stap op de juiste manier op en af

Veel mensen vinden het lastig om op een hoverboard te stappen en er na het rijden weer vanaf te stappen.

Het opstappen doe je als volgt:

  • Zet je hoverboard op een vlak stuk grond.
  • Zet één voet op het hoverboard, zo dicht mogelijk bij het wiel aan de buitenzijde van het board. Houd je voet helemaal recht.
  • Zet je andere voet op het hoverboard. Het hoverboard zal je in evenwicht houden.

hoverboard veilig gebruiken

Het afstappen gaat op dezelfde manier. Ook dit doe je voet voor voet. Voor je afstapt, zorg je ervoor dat je helemaal stil staat. Als je helemaal stil staat, haal je één voet van het hoverboard af. Hierbij stap je naar achteren, niet naar voren. De andere voet houd je helemaal recht. Nu haal je ook deze voet van het board af en kun je jouw hoverboard opbergen.

> Transportfiets kopen: Verzending = helemaal gratis!

Schaam je niet om bescherming te dragen

Veel mensen rijden het liefst zonder bescherming. Dit ziet er namelijk stoerder uit dan het rondrijden met kniebeschermers, polsbeschermers en/of een helm.

Je kunt best zonder bescherming rijden als je écht geen kniebeschermers, polsbeschermers en/of helm wil dragen, maar wij raden je toch aan om bescherming te dragen op je hoverboard. Zeker als je nog niet zo veel ervaring hebt met deze gadget. Val je een keer met jouw hoverboard, dan houd je hier in ieder geval niets aan over. Kun je goed rijden, dan kun je er altijd voor kiezen om je bescherming thuis te laten. De kans dat je valt als ervaren gebruiker, is namelijk een stuk kleiner dan voor de beginner.

> Zet je fiets veilig op slot, koop een fietsslot!

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

Lees ook: De regels omtrent hoverboards!