Waarom fietsen belangrijk is voor je gezondheid

Dat fietsen een van de meest gezonde manieren is om je voort te bewegen is niet nieuw. Je woont in een land met de beste fietspaden ter wereld, die liggen er ook voor jou! Er zijn dan ook voldoende redenen te bedenken waarom het verstandig is om met regelmaat de fiets te pakken. Om je te motiveren, wat vaker op de fiets te stappen, volgt hieronder een opsomming van de meest opvallende positieve effecten van deze sport.

Genieten van de omgeving

Laat de auto staan, er met de fiets op uit trekken is veel leuker en werkt bovendien ontspannend. Je ziet veel meer van de omgeving. Je ontdekt meer, want je komt op plaatsen waar je met de auto niet snel zult komen. Je kunt sneller contact maken met passanten. Het is bovendien een goedkope manier van voortbewegen dat direct ook goed is voor het milieu. Onderweg stoppen en je fiets parkeren levert in de regel ook weinig problemen op. Nooit in de file, altijd ruimte voor een sanitaire stop, een terrasje of een fotomoment. Tijdens een fietstocht moet je er wel de aandacht bij houden, wat betekent dat je weinig tijd hebt om te piekeren. Je voelt je na een fietstocht dan ook vaak:

  • Minder gestrest
  • Beter gehumeurd
  • Ontspannen
  • Creatief
  • Gezonder
  • Moe maar voldaan

> Damesfiets kopen: voor 15u besteld, morgen in huis!

Gewicht

Te zwaar? Fietsen is ook een prettige manier om wat gewicht te verliezen. Onderzoek onder vrouwen, van 50 jaar en ouder met diabetes, toont aan dat ze alleen overtollig vet kunnen verliezen wanneer ze hun aangepaste eetpatroon combineren met een juiste vorm van lichaamsbeweging. Wist je dat als je tien kilometer fietst je ongeveer 240 kcal kunt verbranden? Stap met regelmaat een half uurtje op je fiets en je zult al snel resultaat boeken.

Gezondheid

Een onderzoek, van een Universiteit in de Verenigde Staten, toont dat regelmatig fietsen je bloedsomloop stimuleert en de hoeveelheid zuurstof in de hersenen verhoogt. Dat helpt bij de opbouw van nieuwe hersencellen in het hersengedeelte dat verantwoordelijk is voor je geheugen. Het is dus goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je kunt er je conditie mee verhogen en op peil houden. De kans op en hoge bloeddruk neemt met ruim 30 procent af. Last van je knieën of artrose? Ook dan is het verstandig om op de fiets te springen. Een paar minuten per dag op de trappers kan al een groot verschil maken en de pijnklachten verlichten.

> Profiteer van korting tot 40%: Bekijk nu alle nieuwe herenfietsen!

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Azure
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Azure
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,- Aanbiedingsprijs  319,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Aanbiedingsprijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec London Omafiets 28 inch - Bruin
Altec London Omafiets 28 inch - Bruin
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Aanbiedingsprijs  203,49
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*