5 mooiste fietsroutes in Breda

Breda, een Oranjestad die gebouwd werd rond het kasteel van Breda, is absoluut het ontdekken waard met de fiets. Naast een prachtig historisch centrum verdient de haven zeker en vast een bezoekje. Ook het Begijnhof en de Havermarkt mogen niet op je lijstje ontbreken. Wie steevast zijn fiets gebruikt op vakantie moet zeker volgende vijf fietsroutes in Breda ontdekken!

Museumroute van Breda

Je start je tocht van 52 kilometer in het centrum aan het Apollo Hotel. Van hieruit rij je meteen richting Bierreclamemuseum dat een grote collectie aan bierreclames, posters, bierkaartjes, glazen, toogmeubelen en zoveel meer bezit. Van hieruit zet je je tocht verder richting Stichting Cultureel Centrum Van Gogh/CultuurCentrum Zundert. Verder kun je ook nog het Museum Oorlog en Vrede bezoeken. Dat het verhaal vertelt over de trieste maar soms ook hoopgevende situaties tijdens de twee Wereldoorlogen.

Fietsen door Breda en omgeving

Start je route aan de Nieuwe Boschstraat en rij meteen richting noorden naar het dorpje Teteringen. Je passeert het Begijnhof en de Grote Kerk, die beiden zeker een bezoekje waard zijn. Na Teteringen vervolg je je fietsroute richting Terheijden. Onderweg kom je prachtige velden met uitgestrekte vergezichten tegen. Geniet van de rust die je zo dichtbij de stad terugvindt. Blijf in het groen rijden tot bij Verloren Hoek en Liesbos om van daaruit de stad weer binnen te trekken. 47 kilometer genot!

> Bekijk alle Popal fietsen: gratis verzending op het gehele assortiment!

De molens tussen Breda en Drimmelen

Wie houdt van molens spotten zal zijn hartje kunnen ophalen tijdens deze heerlijke fietstocht van 51 kilometer. Vanuit hartje Breda, waar je startpunt bij het Tulip Hotel ligt, rij je helemaal tot aan het Nationaal Park De Biesebosch. Langs deze route passeer je maar liefst een vijf- zestal molens. Keer terug via Terheijden waar je De Kleine Schans, het vestingwerk uit de tachtigjarige oorlog kunt bewonderen. Keer voldaan terug naar je startpunt voor een verdiend afsluitertje in een leuke kroeg of op een terras.

Door het centrum en het groen van Breda

Je startpunt voor deze heerlijke route vol diversiteit ligt alweer aan het Apollo Hotel in het centrum van de stad. Je rijdt meteen richting Huis van Brecht en het Kasteel van Breda, beiden het bezoeken waard! Via de Overaseweg kom je aan het Museum van Oorlog en Vrede, wie geïnteresseerd is in het verhaal van de soldaten uit de twee Wereldoorlogen kan hier zeker even binnenwippen. Verder rij je via Drimmelen en Terheijden weer het centrum van de stad Breda binnen.

Bredase stads- en bosleven

Het Hotel Van der Valk is je startpunt van deze route die 50 kilometer lang is. Je ontdekt de prachtige naaldbomen en loofbossen in de omgeving van de stad. Je rijdt via Ulvenhout naar de Ossengoor en Chaam. Vanaf Pennendijk vervolg je je natuurlijke route richting Galderse Meren. Het perfecte plaatsje voor een heerlijk rustige picknickpauze. Via Effen rij je stelselmatig weer de gezellige drukte van de stad tegemoet. Tijd voor een heerlijk terrasje in de historische binnenstad van Breda.

> Popal omafiets kopen: vandaag voor 13u besteld, morgen in huis!

Omafietsen

Meisjesfiets 20 inch Popal Daily Dutch - Groen
Meisjesfiets 20 inch Popal Daily Dutch - Groen
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Special Price  349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Disney Frozen 2 Meisjesfiets 16 inch - Blauw/ Paars
Disney Frozen 2 Meisjesfiets 16 inch - Blauw/ Paars
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  215,00 Special Price  175,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Delta Plus Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Altec Delta Plus Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  555,00 Vanaf  495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook alles over de 5 mooiste fietsroutes van Nijmegen!