Fietsen in Noord-Brabant: de drie mooiste knooppuntroutes

In Nederland zijn tientallen knooppuntroutes uitgestippeld. Ook in de provincie Noord-Brabant zijn diverse knooppuntroutes te vinden. Maar welke knooppuntroutes in Noord-Brabant zijn nu eigenlijk het allermooist? Je leest het in dit artikel.

De drie mooiste knooppuntenroutes in Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant zijn diverse grote steden te vinden. Tussen deze steden in, liggen vrij rustige en groene gebieden. Hier kun je fijn fietsen. De diverse knooppuntroutes die in de provincie Noord-Brabant uitgestippeld zijn, lopen voornamelijk door deze rustige en landelijke gebieden.

Eigenlijk zijn alle knooppuntenroutes in Noord-Brabant de moeite waard, maar wij vinden deze fietsroutes het allermooist:

  • De Van Gogh Fietsroute rond het Brabantse dorp Nuenen. De Van Gogh Fietsroute bestaat uit vijf delen. Dit is slechts een deel van de totale fietsroute, die je door de omgeving van Nuenen voert.
  • De Liberation Fietsroute in de omgeving van Overloon.
  • De La Trappe Fietsroute. Volg je deze fietsroute, dan kun je zelf kiezen hoe lang je wil fietsen. Er zijn namelijk twee verschillende La Trappe fietsroutes.

Meer over de mooiste knooppuntenroutes in Noord-Brabant, lees je in onderstaande alinea’s.

De Van Gogh Fietsroute rond Nuenen

Zoals al eerder vermeld, bestaat de Van Gogh Fietsroute uit vijf delen. Dit deel van de Van Gogh Fietsroute voert je door Nuenen en de omgeving van dit Brabantse dorp. Volg je deze route, dan maak je kennis met het Brabantse landschap. Dit landschap was erg belangrijk voor Vincent Van Gogh, aangezien veel van zijn werken op het Brabantse leven gebaseerd zijn. De route is 50 kilometer lang.

Knooppuntenroute Noord-Brabant

> Profiteer van korting tot 40%: bekijk nu snel de Popal Benthe fietsen!

De Liberation Fietsroute

De Liberation Fietsroute is de perfecte route voor mensen die niet alleen van fietsen houden, maar ook geïnteresseerd zijn in de geschiedenis. Volg je deze route, dan leer je namelijk hoe de Tweede Wereldoorlog in Brabant is geweest. Op de route zijn diverse luisterkeien te vinden, waar je oorlogsfragmenten op kunt afspelen. De route is niet alleen mooi, maar ook erg leerzaam. De totale afstand van de fietsroute is 32 kilometer.

De La Trappe Fietsroute

De La Trappe Fietsroute is eigenlijk niet één fietsroute, maar een verzamelnaam voor twee verschillende fietsroutes. Het gaat om de rode La Trappe Route en de blauwe La Trappe Route. Beide fietsroutes voeren je langs diverse horecagelegenheden waar je lekker La Trappe bier kunt proeven. Je kunt helemaal zelf kiezen bij welke horecagelegenheden je even pauze wil nemen voor een biertje, want in totaal zijn er 65 horecabedrijven met La Trappe bier op de routes te vinden. De rode La Trappe Route is 33 kilometer lang en de blauwe La Trappe fietsroute is 37 kilometer lang.

Fietsen in Noord-Brabant: wat moet je meenemen?

Ga je voor het eerst een langere fietstocht maken? Dan vertellen wij je graag welke spullen je in ieder geval niet mag vergeten als je op de fiets stapt:

  • Een poncho of een regenpak.
  • Een kaartje met jouw fietsroute.
  • Een flesje of bidon met water.

Verder is het ook verstandig om snacks mee te nemen op de fiets, zodat je altijd iets kunt eten als je honger krijgt van alle inspanning.

> De Popal Lola fiets: Vandaag voor 15 besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

Omafietsen

SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 16 inch - Geel
SuperSuper Cooper Bamboo Meisjesfiets 16 inch - Geel
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  329,00 Special Price  259,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
SJOEF Classic Meisjesfiets 18 inch - Roze
SJOEF Classic Meisjesfiets 18 inch - Roze
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  209,00 Special Price  169,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 20 inch - Zalm
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 20 inch - Zalm
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,00 Special Price  349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook een leuke route: Knooppuntenroute Utrecht!