Fietsen in Utrecht: de mooiste routes en praktische tips

De Dom, Hoog Catharijne, leuke winkels en gezellige terrasjes: het hoort allemaal bij Utrecht. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je in de directe omgeving van deze stad ook heerlijk kunt fietsen. De stad Utrecht is misschien iets te druk en hectisch om op de fiets te verkennen, maar de rest van de provincie Utrecht is dit zeker niet.

Wil jij binnenkort een mooie fietstocht maken in de provincie Utrecht? Lees dan in dit artikel wat de mooiste knooppuntroutes in deze provincie zijn. Ook krijg je in dit artikel enkele praktische tips voor jouw fietstocht door Utrecht.

Met de fiets door Utrecht: de mooiste routes

De stad Utrecht is vrij druk en daarom niet erg geliefd onder recreatieve fietsers. In de rest van de provincie is dit wel anders. Hier is het een stuk rustiger en bovendien lekker groen. Je kunt hier dan ook fijn fietsen.

Knooppuntenroute Utrecht

> Spirit fiets kopen? Verzending = gratis op het gehele assortiment!

In de provincie Utrecht zijn verschillende knooppuntroutes uitgestippeld. De drie mooiste routes, zijn de volgende (op volgorde van kort naar lang):

  • Langs de Lek fietsroute. Deze fietsroute loopt door de directe omgeving van de stad Utrecht, onder andere langs de woonplaatsen Schalkwijk, Nieuwegein, Culemborg en Vianen. De totale afstand van de route is 30 kilometer.
  • De Eemstroom fietstocht. Deze tocht start in het centrum van Amersfoort, nabij de stad Utrecht. De route loopt vervolgens door Hoogland West, zo de groene polder in. Uiteindelijk eindigt de route weer in Amersfoort. Totale afstand: 40 kilometer.
  • Fietsroute Langbroekerwetering. Deze fietsroute loopt voornamelijk door een bosrijk gebied. De route start in Wijk bij Duurstede en voert je niet alleen door de bossen, maar ook langs diverse statige landgoederen.

Je kunt bovenstaande routes ook met elkaar combineren. In dit geval moet je wel de auto meenemen om de afstand tussen de startpunten te overbruggen, maar het is zeker niet mogelijk meerdere fietsroutes rond Utrecht te volgen.

Door het centrum van Utrecht: de Domstad fietsroute

Vind je het wel leuk om door het centrum van Utrecht te fietsen en zo veel mogelijk in de buurt van deze gezellige stad te blijven? Dan volg je de Domstad fietsroute. Deze route voert je door het centrum van Utrecht en diverse woonplaatsen in de directe omgeving van de stad. Waar je ook fietst: je kunt de Domtoren altijd zien. De totale afstand van deze fietsroute is 88 kilometer. Dit is dan ook de langste knooppuntroute in de provincie Utrecht die we in dit artikel beschrijven.

> Actie = kortingen oplopend tot 40%: bekijk nu de goedkope Altec Dutch fietsen!

Drie praktische tips voor jouw fietstocht in Utrecht

Heb je besloten dat je één van de fietsroutes in dit artikel wil volgen? Lees dan eerst onderstaande drie tips voor je op de fiets stapt. Deze tips helpen je namelijk jouw fietstocht tot een groot succes te maken.

  • Print de route uit voor je gaat. Je kunt de route op je telefoon controleren tijdens het fietsen, maar dit werkt niet altijd goed.
  • Check voor vertrek of er geen fietspaden afgesloten zijn. Er kan zomaar aan de weg gewerkt worden.
  • Controleer je fiets voor vertrek: check in ieder geval de banden, de lichten en de bel.

Omafietsen

Spirit Transporter 28 inch - Groen
Spirit Transporter 28 inch - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 359,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 499,00 Speciale prijs € 429,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: Knooppuntenroute Zuid-holland!