Alles wat je moet weten over fietsen in Renesse

Renesse is een bekende badplaats in de provincie Zeeland. De badplaats is erg populair onder jongeren, maar ook volwassenen kunnen zich zeker vermaken in Renesse en omgeving. Je kunt hier namelijk niet alleen fijn naar het strand, maar je kunt hier ook prachtig fietsen.

Op deze pagina lees je meer over fietsen in Renesse. Zo beschrijven we twee mooie fietsroutes in en rond Renesse, maar lees je op deze pagina ook waar je in Renesse moet zijn als je fietsen wil huren.

De mooiste fietsroutes in Renesse

Er zijn diverse mooie fietsroutes in en rond Renesse uitgestippeld, maar wij vinden deze fietsroutes het mooist:

  • Fietsroute over de kop van Schouwen
  • Fietsroute West Schouwen-Duiveland.

Meer over deze fietsroutes, lees je in onderstaande alinea’s.

Fietsroute over de kop van Schouwen

Fietsroute over de kop van Schouwen is een van de populairste en bekendste fietsroutes in en rond Renesse. Deze fietsroute loopt door Renesse, Serooskerke en Burgh-Haamstede heen en is 32 kilometer lang. Volg je deze route, dan kom je onder andere langs slot Moermond. Dit was het kasteel van de heren van Renesse. Ook fiets je veel langs duinen en stranden, wat de fietstocht erg ontspannen maakt.

Je doet ongeveer 2 tot 3 uur over deze fietstocht. Wil je tussendoor een keer pauze nemen om op een terrasje neer te ploffen, dan trek je iets meer tijd uit voor deze fietstocht. Ook als je onderweg wil stoppen om even over het strand te wandelen, raden wij je aan wat meer tijd uit te trekken voor de fietsroute over de kop van Schouwen.

Fietsroute West Schouwen-Duiveland

Fietsroute West Schouwen-Duiveland is een route die door Renesse, Scharendijke, Serooskerke en Burgh-Haamstede loopt. Het plaatsje Burgh-Haamstede is vrij toeristisch, maar in de andere plaatsjes op de route is het wat rustiger. Wil je hier even pauze nemen op het terras, dan zal het niet moeilijk zijn een fijn plekje in de zon te vinden.

De totale afstand van de fietsroute West Schouwen-Duiveland is ongeveer 50 kilometer. Je doet enkele uren over deze fietstocht. Wij raden je aan de hele dag uit te trekken om deze fietsroute te volgen, zodat je genoeg tijd hebt om pauze te nemen of even over het strand te wandelen.

fietsen in Renesse

> Tip: bekijk deze fietsroutes in Winterswijk

Fietsen huren in Renesse

Je kunt je eigen fiets meenemen naar Renesse, maar je kunt er ook voor kiezen hier een fiets te huren. Vind je het onhandig om je eigen fiets mee te nemen of heb je geen goede fiets om lange afstanden mee te fietsen? Dan kun je er beter voor kiezen een fiets te huren. Je kunt een fiets huren op een van de volgende fietsverhuurlocaties.

  • Beachweb Sports. Adres: Vroonweg 44, Renesse. Telefoonnummer: +31 111 463 520.
  • Fietsverhuur H. Voogt. Adres: Hoogenboomlaan 48, Renesse. Telefoonnummer: +31 111 461 588.

Wil je een fiets huren bij een van deze fietsverhuurbedrijven? Dan raden wij je aan om van tevoren even te bellen. Door van tevoren te bellen, weet je zeker dat je een fiets kunt huren als jij naar Renesse komt. Zeker als je in het hoogseizoen naar Renesse trekt, is het verstandig jouw huurfiets van tevoren te reserveren. Zo weet je zeker dat je een fiets kunt meenemen op de dag dat je jouw fietstocht door Renesse wil maken.

Extra tip: kijk je huurfiets goed na voor je vertrekt. Controleer de banden, controleer de lichten en kijk of de bel het doet. Maak ook even een testrondje voor je gaat, zodat je zeker weet dat de fiets goed rijdt. Als je uren gaat fietsen, is dit namelijk wel belangrijk. Zit de fiets toch niet zo lekker? Dan kun je deze nog laten verstellen.

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 24 inch - Petrol Blue
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 24 inch - Petrol Blue
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,00 Special Price  375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Metro Damesfiets 28 inch N7 - Army Green
Altec Metro Damesfiets 28 inch N7 - Army Green
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  349,00 Special Price  289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Bruin
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Bruin
Rating:
70%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  349,00 Vanaf  289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ontvang deze maand tot 40% korting op de Popal Cooper & Altec Dutch fietsen. Bestel vóór 13.00 uur = volgende dag in huis!